Jenes Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Zdecydowanie niepocieszające są te informacje o cenach w chorwacji, jednak fotki z wyjazdu ekstra. Zawsze można zboczyć troszke w strone Czarnogóry, różnica niewielka :) Myslałem że nie będzie drożej niż na węgrzech, znajomi mówili że ceny są niższe a tu takie klocki :)A oszczędności, pare konserw i zupki chińskie :)I zapomniałem dodać noclegi na dziko;) Edytowane 17 Maja 2006 przez Jenes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo77 Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Z tymi cenami to niektorzy z lekka przesadzaja.Paliwo aktualnie w chorwacji kosztuje ok 4zl/litr- (8kn)Kwatery w sezonie faktycznie od 10EUR w góre,jednak jesli chodzi o kempingi to za dwie osoby spokojnie mozna znalezc cos za 15 EUR za komplet (2osoby+namiot+motocykl),nie mowiac o tym ze mozna cene stargowac,dla przykladu rok temu bylismy na kempingu na wyspie KRK : http://www.camp-bor.hrza ktory po targach zaplacilismy 11EUR/komplet.Jesli chodzi o sama trase motocyklem to autostrady sa faktycznie drogie,z tym ze pozostale drogi sa bardzo dobrej jakosci z ekstra nawierzchnia i zakretami takze nie ma sensu sie meczyc jazdą autostradą :) Jesli chodzi o bezpieczenstwo w samej chorwacji to spokojnie mozna zostawic motocykl i pojsc zwiedzac,to samo tyczy sie rzeczy zostawionych w namiotach. tak w ogóle to bylismy 3 raz w chorwacji i pewnie jeszcze tam wrocimy :) milego wypoczynkuWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Z tymi cenami to niektorzy z lekka przesadzaja.Paliwo aktualnie w chorwacji kosztuje ok 4zl/litr- (8kn) No, zwłaszcza że kuny można kupić po 0.65 a w lipcu pewnie po 0.7, więc nijak nie wychodzi 4 zł :) A co do noclegów to zapłaciłem za namiot + moto + 2 osoby odpowiednio: Plitvicke Jezera 142HRK = 92 złTrigor 97HRK = 63 złSreberno 70HRK = 46 złTisno 104HRK = 66 złRijeka 96HRK = 63 złWenecja 22EURO = 88 zł Co do kwater prywatnych to nie wiem, ale nie sądze aby kosztowały w dobry miejscu 10E. Na przykład przy Plitvickich Jezerach jest tylko hotel i pole namiotowe. No ale może 50 km obok coś jest? Edytowane 17 Maja 2006 przez Gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo77 Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Przede wszystkim nie kupuje sie kun tylko zabiera sie euro i wymienia w Chorwacji na kuny.W normalnym banku za 1 Eur dostajesz 7,2kuny,w kantorze mozesz dostac do 7,5 za eur. Kwatery w odleglosci 5km od Plitvickich jezior kosztowaly 11EUR od osoby. PozdrW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenes Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Z tymi cenami to niektorzy z lekka przesadzaja.Paliwo aktualnie w chorwacji kosztuje ok 4zl/litr- (8kn)wszytstko pięknie tylko żebym nie wiem jak liczył te 8kn za litr nie chce wjść mniej niż 5 zetów(licząc 0,65-0,7 zł/kn) :) Ale cóż, temat zarzucony został i trzeba pewnie jechać będzie :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo77 Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 milego liczenia :) W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej_gsxr750 Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Witam. Chętnie nawinę z wami troszke kilometrów. Czekam na szczegółowe informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzia Opublikowano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Witam. My wybieramy się pod koniec czerwca a dokładniej - 26.06. Planujemy objechać całe wybrzeże. Jedziemy w ciemno. Nie mamy nic zorganizowanego, ponieważ wydaje nam się, że w Chorwacji bez trudu znajdziemy bazę noclegową. Mamy jedynie swoją koncepcję dotyczącą celu podróży i ogólny zarys tej wyprawy. Planujemy jechać przez Wiedeń i tam zatrzymać się na pierwszy nocleg. Następnie objeżdżając całe wybrzeże chorwackie przejechać przez półwysep Istria - Zadar - Sibenik - Split i dojechać do Dubrovnika. Fajnie by było spotkać się i wtedy obgadać wszystkie szczegóły. A Ty jechałbyś sam???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej_gsxr750 Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Wybieram się sam. Co do spotkanka to jestem za. Moze wybieracie się w okolice województwa kujawsko-pomorskiego ? I jeszcze pytanko: Jlu jest potencjalnych uczestników i jaki jest skład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzia Opublikowano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Na chwilę obecną to niestety tak na 100% zdecydowani na ten wyjazd to jesteśmy tylko w dwójkę ( ja i mój chłopak). Parę osób zastanawia się i oblicza koszty jednak jak na razie żadna z nich nie zadeklarowała swojego pewnego uczestnictwa. Zdajemy sobie sprawę, że w większym gronie wyjazd będzie ciekawszy, bezpieczniejszy jak również tańszy. Dlatego poszukujemy osób, które w podobny sposób zaplanowały sobie urlop i wierzymy, że znajdzie się parę takich osób..... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qgel Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Na chwilę obecną to niestety tak na 100% zdecydowani na ten wyjazd to jesteśmy tylko w dwójkę ( ja i mój chłopak). Parę osób zastanawia się i oblicza koszty jednak jak na razie żadna z nich nie zadeklarowała swojego pewnego uczestnictwa. Zdajemy sobie sprawę, że w większym gronie wyjazd będzie ciekawszy, bezpieczniejszy jak również tańszy. Dlatego poszukujemy osób, które w podobny sposób zaplanowały sobie urlop i wierzymy, że znajdzie się parę takich osób..... :buttrock: ja jestem chętny i drugi moto też tylko druga połowa lipca już zaklepana z urlopem :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 proponuje nie spac w wiedniu a w maridor ( czy jak to sie tam pisze) spokojnie dojezdza sie do CR i mozna jechac wybrzezem rozkoszujac sie pieknymi widokami :smile: a jest czym :bigrazz: polecam wyspe Hvar (obok Makarska) za makarska sa fajne okolice a ceny jak pisali poprzednicy nizsze ( w makarskiej drozej) , z policjantami po angielsku nie szlo sie dogadac ;) co jeszcze napisac moze o dam to : http://www.cro.pl/ napewno jedzcie w ciemno , nie zapomnijcie poprosic gospodarza o rozno z rybka i cebulka zapijane domowym wyrobem :crossy: opisywalem soj wyjazd do CR gdzies na forum :Pale wiekszosc juz ludzie napisali acha ja sugeruje trase -> czechy->wieden->maribor->chorwacja :P udanej zabawy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YuNan Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Super zdjęcia Gregor - aż się chce jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Ja ze znajomym wybieramy sie. Planujemy sierpien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomGór Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Też myślimy z WymaŻoną o sierpniu.Może zmienimy na wrzesień, skoro taniej, lepiej, spokojniej... Będziemy myśleć.Do usłyszenia :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi