tomala Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 witammam takie pytanko co może być przyczyną że moja yamaha wypala mi dziurki w tłoku i tylko na jedny cylindrze próbowałem już ustawiać bogatą mieszankę i ubogą i ciągle jest to samoteraz zamówiłem nowy tłok i chciałbym żeby troszke polatał na nim a nie znowu 200kilometrów i kolejna dziurkamoże ktoś wie jak dokładnie wyrególować gażniki bo jak narazie zwalam wine na gaźnikidziękuje za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
necko Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 przyczyna moze byc zle ustawienie zaworu wydechowego- jesli takowy posiada bo nie wiem czy RD maja YPVS, ale ogolnie RESPECT dla dwusowa 350ccm zawsze mnie to rajcowalo :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala Opublikowano 8 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 a więc posiada takowy zawór tylko teraz pytanko jak to ustawić szukałem na forum ale w sumie nic ciekawego nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 ten silnik posiada wydech 2 w 1 czy 2 w 2?bo moze masz za bardzo wypruty wydech?no podstawa to mieszanka za uboga.Najprosciej sprawdzic po kolorze swiecy po dłuzszej jezdzie. Jak masz mozliwosc to sprawdz albo temp. na kolankach albo kolor spalania swieca typu colortune. Z serwisówkami do rd 350 nie ma problemów :icon_twisted: wejdz w dział z danymi technicznymi i tam przewertuj watki gdzie jest duzo roznych serwisówek albo linków do stron, bo na któres widziałem do rd350 lc. Na podstawie serwisówki ustawisz wszytsko idealnie, a jak bedzie dalej zle wtedy sie bedziemy martwic :)zawór powinien sie chyba otwierac całkowice około 7000 rpm.Ps. mam nadzieje ze tłoki jakies lepsze a niz prywata z garczków aluminowych przetopiona :rolleyes:pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 To wynika ze zlego ustawinia gaznika i chlodzenia cylindra od wewnątrz.Zawor przy maksymlanym odkreceniu manetki powinnien otworzyc do konca okno wydechowe.w Rd jest to chyba na linke i nawt bez silnika wiec gdzies musi byc jakas regulacja.ogolnie to sciagnij wydech i popatrz jak sie otwiera;]pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_PL Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 regulacja jest pod takimi ograglymi zaslepkami kolo cylindrow odkrecaszja zdejmujesz takie plastikowe "cos" na czym zawieszone sa linki i pod tym masz nypel ktorym regulujesz zawor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien162 Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 sorki za OT ale gdzie mozna kupic tloki i pierscienie do yamahy rd350 ypvs?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s-walker Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witam Ożywię trochę temat :buttrock:Mam pytanie jaka powinna być ta temperatura na kolankach. Bo zauważyłem u siebie przegrzaną farbę na kolankach na pierwszym łuku tuż przy cylindrze, poza tym z tego co nie znalazłem w serwisówce, ale znalazłem na forum moto powinno palić z 8l/100 a mi jakoś nie chce wessać więcej jak 5 (przy mieszanej jeździe). Moto zrobiłem juz ponad 2 tys. i narazie zadnych dziurek ani innych efektów ubocznych (poza tą farbą) nie mam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 hmm temp na kolankach ? mysle ze powyżej 300 stopni;) co niektóre wydech sa przeliczane nawet na 650;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi