pavel-rx Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Witam wszystkich !Jestem nowym członkiem forum i mam problem z moją aprilką rx. Przed wczoraj latałem nią po torze mx :cool: Była cała w błocie więc ją umyłem ale tak fest. Na drugi dzień odpaliła normalnie ... oczywiście rozgrzałem ją i wyleciałem na miasto troche ją przeciągnełem i zaczeła dziwnie przerywać ....... :icon_mrgreen: :bigrazz: . Gdy dodawałem gazu ona robiła buuuuu a jak puszczałem to tak tylko co chwilke łapała (oczywiście moto było rozpędzone i chodziło od tego ze leciał na biegu) no i tak porobiła chwile i przestala ustałem przegazowałem i chodziła normalnie . Wyjechałem na droge znów dałem gazu chwila i zrobiła buuuuuu...... i stałem . Dzisiaj okazało sie ze nie ma iskry. Świeca była mokra , próbowałem na innej to samo, kabel od fajki też wykręcałem, patrzyłem po reszcie kabli nic sie nie odpieło na wszelki wypadek poczyściłem kable od masy itp. papierem ściernym i przykrciłem spowrotem, zmieniłem bezpiecznik....... i nic nie wiem co sie dzieje możliwe że zalałem moduł myjąc moto ale przecież by odrazu nie odpaliła na drugi dzień ... nie wiem co wy na to ....... PROSZE O JAKIEKOLWIEK PORADY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 mogles zalac modul pod bakiem,albo na dole na zaplonie impulsator.pewnie masz zaplon Ducati one są bardzo czule na zawigocenia.Dlatego np minareli w silnikach HN wersji wyczynowej zrezygnowano z ducati;]pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 oj dibo to nie jest to moglo mu sie zaplon przestawic i tez sie tak bedzie dziac lub wes kable od modolu powyciagaj i niech postoja z 1 dzien powino ci to pomoc mozliowe ze wszystko zlapalo wilgoclub kabel od modolu ktory idzie do masy sie odloczyl..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi