lukasz-aprilia Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 1. Filtry paliwa maja juz przeszlo 5 tys km, a oprocz minimalnego osadu nic w nich nie ma (filtry z Larsona, wiec raczej trudo watpic w ich jakosc, oczywiscie zalozone w odpowiednia strone przeplywu). Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze polskie paliwo stalo sie takie czyste. Czy jest wiec jakis wczesniejszy filtr na kraniku? Wiem, ze w Aprilii byl np. siateczkowy filtr na rurkach wewnatrz zbiornika. Czy w Suzuki jest podobnie? Czy jest wogole sens ruszac kranik? Czy po tym zabiegu konieczna jest wymiana uszczelki pod kranikiem? 2. Dno zbiornika pokrywa brunatny osad. Nie wyglada to raczej na rdze, bo wyraznie wystepuje on tylko na dnie. Jak to wyczyscic? Moze do pustego zbiornika wlac srodek do czyszczenia gaznikow lub inny podobny plyn? Jesli plukac zbiornik to czy trzeba demontowac kranik i miernik poziomu paliwa? Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Czy mi się wydaje czy szukasz dziury w całym :icon_mrgreen: Jak wszystko działa to po co psuć :bigrazz: :cool: Jak chcesz czyścić bak to najlepiej jak go zdemontujesz, wykręcisz kranik i przepłuczesz porządnie, kilka razy benzyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Czy mi się wydaje czy szukasz dziury w całym :cool: Jak wszystko działa to po co psuć ;) :icon_biggrin: Jak chcesz czyścić bak to najlepiej jak go zdemontujesz, wykręcisz kranik i przepłuczesz porządnie, kilka razy benzyną. Nudzi mi sie to wymyslam sobie nowe zadania :bigrazz: . Z reszta nie slyszales, ze to teraz nie modne jezdzic z brudnym od wewnatrz zbiornikiem paliwa? :icon_mrgreen: Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Nudzi mi sie to wymyslam sobie nowe zadania :bigrazz: . Z reszta nie slyszales, ze to teraz nie modne jezdzic z brudnym od wewnatrz zbiornikiem paliwa? :icon_mrgreen:Hehe dobrze, że w MZ mam bak z tworzywa więc mniej brudu z okazji rdzewienia baku się tworzy... ;) w sensie bak nie rdzewieje :cool: Ale w hondzie musiałem bak przepłukać bo się właśnie ten filterek siateczkowy na kraniku przytkał przez zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Masz jeden filtr na kraniku i filtry na wejsciu do poszczegolnych gaznikow ( kazdy zaworek iglicowy komory plywakowej zamkniety jest w osobnym filtrze ). Czyszczenie zbiornika zostawilbym na przyszla zime. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Czyli wynika z tego, ze calkowicie zbedne sa filtry, ktore zalozylem na przewody paliwowe... :icon_mrgreen: Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi