rozek Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Poszukuje wymiarow tych lozysk, wiec gdyby ktos znal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 czeee Ale jakich wymiarow i po co .. bedziesz przerabial na stozkowe ? :icon_razz: pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Wymiarów nie znam ale wiem że tylko oryginalne pasują bo są podobno jakieś nietypowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Lozyska do mojej hondy (w larssonie) kosztuja 150 zł !!!! Poprostu mnie nie stac, a wymienic musze bo sa juz luzy. Do simsona lozyska kosztuja 45zł i na to spokojnie moge sobie pozwolichttp://kemot.pl/data/motorowery/P1010015b.html bedziesz przerabial na stozkowe ? a sa rozniaste rozmiary, czy tylko jakies popularne bo za cholere kulkowych nie moge dobrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Wszyskie łożyska są znormalizowane. (nawet ruskie hehe)Spisz oznaczenia z łożyska. Znajdź sklep który zajmuje się typowo sprzedażą łożysk, a są takowe, napewno coś Ci dobiorą. Cena zależna od firmy produkującej łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Problem w tym, ze na moich lozyskach nie ma zadnych napisow :|Za to te lozyska za 150zł to SSH 220, ale czy to nie jest poprostu oznaczenia danej firmy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 jakiego typu jest to łozysko?najprosciej łozysko w łape i do sklepu , gdzie sprzedaja przedwszytskim łozyska i uszczelniacze bo tam bedzie napewno ktos kto sie zna na tym, pomierzy wniknie w kompa i dobierze zamiennik,czesto zdaza sie ze jest połowe tanszy a lepszej jakosci :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Łożysko siedzialo kulkowe. Po sklepach chodzilem, ale nic takiego nie maja tam bedzie napewno ktos kto sie zna na tym nie u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 czeee Głowy sobie nie dam uciać za to ... ale wydaje mi sie ze łożyska głowki ramy (te kulkowe) nie są w zaden sposob znormalizowane tzn . jest to element konstrukcyjny projektowany na potrzeby danego motocykla . Przynajmniej ja nie spotkalem sie jeszcze z zadnym katalogiem takich łożysk ( no dziwne zeby skf nie mial ich w ofercie nie ? ) i stad taki wniosek . Nawet jezeli sie myle to i tak nie znajdziesz takiego lozyska z zadnym sklepie oprocz motocyklowych . pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 zmierz dokładnie wymiary tego łozyska i poszukaj w internecie(na stronce politechniki gliwickiej chyba jest fajna tabela) , jest wiele tabel łozysk i znajdz jakies znanej firmy zeby mozna było kupic bez problemów(skf,nsk,koyo), podaj na forum przy okazji moze ktos pomoze dobrac, jest tyle róznych łozysk ze moze znajdzie sie jakis odpowiednik :buttrock: a swoja droga firmy czesto specjalnie wprowadzaja na najroznieszych elementach swoje oznaczenia, mimo iz sa standartowe po to aby pozniej na podstawie oznaczen nie mozna było kupic takich czesci i zmusisc w jakis sposób do kupienia orginału nie raz kilka krotnie drozszego choc niczym sie nei rozni :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi