Konował Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Sciągnołem pokrywe zaworów w zzr600(93r) sprawdzałem luzy zaworowe, po złożeniu wszystkiego do kupy odpaliłem moto, i okazało sie że nie pali na prawy cylinder.Iskra na świecy jest, paliwo podaje. Wszystkie podłączenia elektryczne są dobre. To że nie pracuje cylinder ustaliłem sciągając fajke ze swiecy i nie zauważyłem różnicy w pracy silnika(przy biegu jałowy silnik szarpie i nawet gasnie).Podczas jazdy wszystko jest ok, silnik ciągnie i nie szarpie. Nie dotykałem gazników, czy jest możliwe żeby nagle zatkał sie gaznik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrider Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) chyba niemożliwe, jest kanał ssania, iglica, kanał średnich, zobacz spustem czy benzyna w komorze tego gaźnika... bak był zdejmowany, kraniki zakręcane można iść tropem zapchania..... <Iskra na świecy jest, paliwo podaje. znaczy jest paliwo w komorze? <Podczas jazdy wszystko jest ok, znaczy chodzi na 4 garnkach? pozdro Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez tombrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konował Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Jak wykręciłem świece (moto pracowało na ściągniętej fajce)to była mokra, inna sprawa ze zrobiłem kilka przegazówek.Podczas jazdy wszystko normalnie, tylko jak puszcze gaz to od razu słychać ze nie pali na wszystkie gary. Bak był zdejmowany, ale na przewodzie mam założony filtr paliwa(samochodowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Jak wykręciłem świece (moto pracowało na ściągniętej fajce)to była mokra, inna sprawa ze zrobiłem kilka przegazówek.Podczas jazdy wszystko normalnie, tylko jak puszcze gaz to od razu słychać ze nie pali na wszystkie gary. Bak był zdejmowany, ale na przewodzie mam założony filtr paliwa(samochodowy). czy strzela w wydech po przygazowaniu??? Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laboko Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) Jak wykręciłem świece (moto pracowało na ściągniętej fajce)to była mokra, inna sprawa ze zrobiłem kilka przegazówek.Podczas jazdy wszystko normalnie, tylko jak puszcze gaz to od razu słychać ze nie pali na wszystkie gary. Bak był zdejmowany, ale na przewodzie mam założony filtr paliwa(samochodowy). A jaka miała być świeca, kiedy pracował ze zdjętą fajką? Poza tym chyba najlepiej sprawdzic czy pali na każdy cylinder dotykając mokrymi palcami kolektorów wydechowych, a nie zdejmując fajki metodą prob i błędów, bo można uszkodzić moduł zapłonowy. Edytowane 3 Maja 2006 przez laboko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konował Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 W wydech nie strzela, a z tymi kolektorami to jakos nie przyszło mi do głowy, jakby palił na tą swiece to by była sucha, z tego wszystkiego chyba wyczyszcze gazniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Możesz mi wytłumaczyć na czym polega regulacja? i czy dużo czasu to zajmuje? jakie koszta? itp bo też musze wyregulować(tzn napewno w serwisie) ale chce wiedzieć o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konował Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Możesz mi wytłumaczyć na czym polega regulacja? i czy dużo czasu to zajmuje? jakie koszta? itp bo też musze wyregulować(tzn napewno w serwisie) ale chce wiedzieć o co chodzi Tu masz wszystko wytłumaczone(http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56423,3175470.html) , cena zalezy od serwisu ale srednio to 250zł. A czasu zajmie pewnie duzo bo teraz serwisy mają "żniwa" i kolejki do świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi