Ario Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 witam, po ilu [km] powinno się wymienić rozrząd w silniku R4 a konkretnie w Fazerze? Czy ktoś jest zorientowany ile kosztuje (mniej więcej) rozrząd i robocizna? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 W naszych warunkach najczesciej wymina sie lancuszek gdy juz go slychac lub po przebiegu 40-50.000 km. Oczywiscie najpewniej zobaczyc w serwisowce jak zaleca producent. W przypadku mojego motocykla wyszlo: 220 zl robocizna (wraz z ustawieniem zaworow) i 210 zl za lancuszek. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 łańcuszek kupowałeś sam czy wszystko załatwiał serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zdalem sie calkowicie na serwis. U mnie poprzedni wlasciciel wymienial silnik i na dobra sprawe za kazdym razem serwis sie domysla ktory to rok produkcji. Wolalem wiec nie ryzykowac umoczenia pieniedzy w kupnie niewlasciwego lancuszka. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Robota to faktycznie 200 - 220 zł (z ustawieniem zaworów oczywiście). Z przebiegiem różnie bywa, zależy od motocykla. Nieraz jest to 30 tys, nieraz ponad 50 czy 60. Nie ma reguł. Metody diagnozowanie różne - na ucho (jak napinacz już nie daje rady, słychać charakterystyczne terkotanie czy brzęczenie, różne w poszczególnych motocyklach (np. na luzie w XJ600, ale w np. CBR600 przy około 2500 obr/min również przy puszczeniu gazu). Inne to pomiar łańcuszka na określonej ilości ogniw, lub odległość wsunięcia napinacza, obejrzenie pracy łańcucha po zdjęciu pokrywy zaworów przy powolnym obracaniu silnikiem. Ile ma nakręcone Twój Fazer i czy są objawy "dźwiękowe" ?? Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 według kryteriów przebiegu już się kwalifikuje :D, co do objawów to jak wracałem z Rybola i stałem w korkach we wrocku to wydawało mi się jakbym wyczuwał pojedyncze sporadyczne stuki, coś a'la głośne sprzęgło w XJ 600 - ciężko opisać słowami :) sprawdziłem jednak książkę serwisową moto i z większych robót to było sprzęgło wymieniane, ale na wymianę rozrządu nie trafiłem więc pewnie sam zrobię. dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi