Bass Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Witam. Wlasnie wracam z pierwszej jazdy, w tym roku moja zx9 (rocznik 95) . No i co sie okazalo, przy wyzszych predkosciach i na wyzszych biegach zaczyna sie dlawic jak by jej brakowalo paliwa. Dodam ze przez zime wyciagalem silnik i wymienialem skrzynie. Motocykl nie jest do konca poskladany , brakuje owiewek.Pierwasza diagnoza jaka mi przyszla do glowy to, ze za duzo powietrza dostaje i sie dlawi , wiec zakleilem wloty powietrza , nie pomoglo.Co to moze byc, moze cos popier... przy skladaniu ? Za pomoc z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 nie wiem, czy w modelach starszych to było, ale w moim (99) jest taki śmieszny system, co się nazywa CLEAN.z pozoru bzdeta, ale tak naprawdę strasznie skomplikowany - z przodu w srodku zwyklych wlotow do airboxa mam takie 2 malutkie wloty - ktore zchodza sie w jeden kolo swiatla, jest taki maly "walec" z plastiku (filtr) i dalej wchodzi obok airboxa i idzie jakis przez blok silnika kanalami i przepustnicami do okolic zaworow wydechowych.jesli tam masz jakas nieszczelnosc lub przytkanie, to zaczyna sie tak dziwnie zachowywac - tyle ze u mnie bylo to przy niskich obrotach i niskiej temperaturze otoczenia (120/h na 6ce i ok 5-10st.).zeszlej jesieni wyjalem ten filtr, zeby go obejrzec w srodku - ale niestety jest nierozbieralny. wzialem brzeszczota i rozcialem - w srodku byla kupa mokrej ziemi - tak zalepiony byl, ze mialem mniej niz polowe powierzchni przepuszczajacej. po wymianie na nowy (niestety - nie ma zamiennikow a org. o ile pamietam w okolicach 150pln) znowu dziala jak rakieta ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 wlasnie skonczylem czyszczenie filtrow powietrza i kanalow dolotowych, niestety nie pomoglo.moze chodzi o dawke paliwa , na I biegu jest git ale jak wlaczam II i III bieg i reszte od 7 tys. przestaje przyspieszac, co to qrna jest?? Sql, miales racje.Jeden z tych przewodow zawinal sie pod lampe i blokowal przeplyw powietrza. Takie proste, ze az nie mozliwe.Dzieki za podpowiedz Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi