Skocz do zawartości

[GSXR 750 K2] nierówne obroty

wowo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że zauwżyłem trosche innych nieprawidłowości w swoim jednośladzie, pozwoliłem sobie na wyodrębnienie wątku i złożenie nowego tematu.

GSXR 750 K2 na wtrysku, 15000 km przebiegu. Wydech sportowy dedykowany, wkładka K&N wyprana nasączona, świece nowe.

Moto stoii, bieg jałowy. Odkręcam manetke i trzymam ją w jednym położeniu np na 4000 obr/min. W tym momencie nie trzyma równych obrotów, tylko występują wahania. Przez moment jest równo 4tys, za moment spadają o 500 obr, po czym spowrotem wracają na 4000 obr/min. Taka sytuacja występuje w całym zakresie obrotów. Przy jeździe na wysokim biegu, z równą prędkością jest to nieodczuwalne, lecz przy jeździe na 1/2 biegu, przy obrotach rzędu 1500- 3000 obr/min występuje straszne szarpanie. Dzieje się to niezależnie, czy moto jest zimne, czy rozgrzane.

Poza tym dobrze i bezproblemowo wkręca sie na obroty, do czerwonego pola. Przy wymianie świec stare miały książkowe wypalenia i przebarwienia.

Dzisiaj zdjąłem tylnie siodło. Mam tam 2 kostki serisowe. Jedna czarna - podłącznie do kompa, druga biała 2-u pinowa służąca do odczytu kodów usterek. 2 piny w tej kostce należy zmostkować, przekręcić kluczyk i włączyć zapłon. Na wyświetlaczu w miejscu wskazania temperatury zaświeciło mi się: -C00.

Czy ktoś wie co to oznacza? Czy jakiś forumowicz, posiadający takiego sprzeta może wykonać tę operacje u siebie i zerknąć jaki wywali mu komunikat.

Edytowane przez wowo