Manulo Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2003 mam problem z gaźnikiem w moim romeciku. gdy stoi wszystko jest ok. gdy zaczynam go kopać (odpalać) też jest dobrze ale jak przepompuje to zaczyna się z niego lać. Dlaczego tak się dzieje? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2003 spokoto jest normalnemam dwa romety i jest to samow jawkach też tak jestgrunt aby sie nie lało jak jedziesza poza tym "przepompuje" to bardzo potoczne określenieprawidłowo powinno sie mówić "przelewanie" albo "zatapianie"a z pąpowaniem ta czynność nie ma nic wspólnego nie przejmój sie i jeździj zdrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manulo Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Dzięki!!!!!!!!!! ale mimo wszystko chyba rozbiorę gaźnik i przeczyszczę go, a także wymienię uszczelki. Przezorny zawsze bezpieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2003 W mojej WFM jest to samo. Przelejesz gaznik to paliwo z niego kapie. Ale jak silnik popracuje kilkadziesiad sekund to przestaje. Po prostu paliwo wylewa sie z dyszy do gardzieli gaznika i jak silnik zapali to wsysa wiecej paliwa a pozniej juz nie przelewasz wiec nie kapie. To jest calkowicie normalne lecz nie wystepuje u silnikow z gaznikiem pochylonym w strone cylindra.Tam paliwo ktore powinno kapac wlewa sie do komory spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 22 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2003 U mnie w Pegaziku jest dokladnie to samo!! Mam kolegow z Ogarkami i tez im paliwo cieknie.. To jest na 100% normalne. Nie widzialem Rometa ktoryby nie mial takiego czegos. Poprostu jak przepompujesz to benzyna leci bezwzgledu na wszytsko i zaczyna ciec. Romet ma to do siebie :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 22 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2003 ...Cieknie i dobrze, poniewaz ten "dzyndzel" do podpompowania polega na wymuszonym obnizeniu plywaka i otwarciu zaworu iglicowego a co za tym idzie podwyzszeniu poziomu paliwa w komorze pływakowej---> no jesli za dlugo przytrzymasz to leci paliwko odpowietrzeniem. narX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siecki Opublikowano 23 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2003 Poprostu jak zaczyna cieknąć jest to informacja dla Ciebie, że gaźnik został "przelany". Wymiana uszczelek nic nie zmieni poprostu tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi