lukas 78 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Cześć dzisiaj się przełamałem i rozkręciłem trochę motorek, dobrałem się do świec w cylindrach od strony siedzenia no i pytanie jaki klucz tam podchodzi 21 to to nie jest :icon_mrgreen: poza tym jak mocno je dokręcać , czy potrzebny będzie klucz dynamometryczny ?Świeczki wymieniam ponieważ jeden z cylindrów kulał mi na wolnych obrotach a poza tym oleju mi przybywało no i czuć było benzynką w olejumam nadzieję ,że moja diagnoza co do usterki jest trafna co wy na to :wink: główny problem to chyba będzie dobrać się do tych z przodu ale może powoli coś wymyślę nie robiłbym tego sam ale szkoda mi silnika gonić 60 km do mechanika na tym oleju dzięki ipozdrawiam :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 nasadka do swiec 16. z przodu odchyl chlodnice i swiece wykrecisz. oleju mi przybywało no i czuć było benzynką w olejumam nadzieję ,że moja diagnoza co do usterki jest trafna no nie wiem, stawialbym na zaworek iglicowy tez. ale wpierw sprawdz swiece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Dzięki :banghead: tylnie plus olej już wymieniłemco do przednich to nie wiem czy poradzę , trochę kiepski ten dostępale jutro może spróbuję czy trzeba sciągać czaszę i boki czy po zdjęciu tego przedniego wypełnienia (trójkąta) da się to zrobićpozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 boki tak, czaszy nie. wypniesz weze olejowe z chlodnicy wody, i wtedy po odkreceniu jej odchylisz do przod na zawiasie. mala japonska lapka i swiece wykrecone :banghead: aha - ten trojkat tez zdjac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Świeczki wszystkie wymienione, dokręcałem nie za mocno - jedną reą mam nadzieję ,że wystarczy ale bałem się zerwać gwintstare świeczki były denso i już trochę się nadpaliły założyłem NGK silniczek chodzi troszkę równiej olej też wymieniony na Castrol full syntetickaski troszkę poszło ale satysfakcję z roboty mam zaje...przy okazji mi trochę kluczy w warsztacie przybyło jeszcze raz dzięki MłodyVFR ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 A kolega wie o istnieniu www.vfr-oc.pl ? masz tam forum,galerie..... i nawet sporo uzytkowników VFR. MłodyVFR czemu nie reklamujesz :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 MłodyVFR czemu nie reklamujesz no wlasnie, bedziemy musieli zalozyc tutaj chyba odlam VFR :) moze jakies wspolne podpisy w profilach wymyslimy reklamujace forum VFR? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Proste ! a ja jestem za :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 A kolega wie o istnieniu www.vfr-oc.pl ? masz tam forum,galerie..... i nawet sporo uzytkowników VFR. MłodyVFR czemu nie reklamujesz :D Ja również popieram , przecież to nie jest taki sobie zwykły moto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Pany a co Wy na to ?? Młody ? Lukas ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 oczojebne :icon_razz: tylko zeby sie w to dalo kliknac jak w link jeszcze, to by bylo gicior :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 a tak ? heheh ale offtopa zrobilismy ,jak cos to na gg smiało piszcie powiem jak to zdziałać :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi