KrzaK Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Witam!Mam okazje zamienic motocykl na inny. Jak powinna wygladac umowa takiej tranzakcji? Czy sa jakies opłaty związane z takim procederem? Jedno moto warte okolo 1200, a drugie 3000. Będe wdzieczny za wszelka pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Cześć :crossy: Umowa może wyglądać mniej więcej tak samo jak umowa kupna sprzedaży, należy tylko pozmieniać co nie co. Tak żeby z treści wynikało, iż jest to zamiana a nie kupno-sprzedaż. Co do opłat to zależy czyj motocykl jest droższy. Zazwyczaj jest tak, że opłaca ten który musiał dopłacić. Ale to wszystko zależy od was jak się umówicie. Aha - opłata to oczywiście podatek w US w wysokości 2% od różnicy w wartościach pojazdów, w tym przypadku będzie to 2% z 1800pln = 36PLN. :banghead: Tak bynajmniej mi się wydaje z tą opłatą. Ale jak zwykle po dokładne info zapraszam do swojego US :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuti_rs Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) Sorry że odświeżam temat, ale chcę się z kumplem zamienić motorami i mam pytanie jak powinna wyglądać umowa??, kto płaci podatek i jaki? Ja mam swój sprzęt dopiero miesiąc więc będę musiał płacić jakiś dodatkowy podatek?? Edytowane 26 Lipca 2006 przez skuti_rs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi