Skocz do zawartości

emblematy na rusach

wild
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

to wiec jak bylo z kaskami i ich emblematami?

(chwile przerwy mialam, nie zagladalam na forum..)

pochwale sie :( katarzyna juz pali na dyk, wyzbyla sie humorow palenia na jeden baniak :buttrock:

teraz odlozyc kase na rejestacje i moge spokojnie zaczynac sezon :flesje:

Goska

Dzika, tak jak natura chciała

• 4 tygodnie później...

Według mnie eblematy występowały tylko w wersjach przeznaczonych do wojska. Na błotnik jak zapewne wszyscy wiecie były umieszczane wartości powietrza w oponie, na pokrywie skrzynki narzędziowej był schemat motocykla<jak np. w bmw r-71> Dość często nanoszono numery na skrzynki amunicyjne i radiostacje.Numery dotyczyły numeru pojazdu. Wehrmacht a szczególnie ss miało ponad 100 oznaczeń na samochody i motocykle. Oznaczenia z samochodów przeniesiono na motory. Dość częstym motywem była trupia czaszka<ss> monotwana na tylnim zderzaku itp. Rosjanie ograniczali się do oznaczeń jednostki z jakiej pochodzi motor. Jak ktoś chce to moge udostępnić książkę w postaci ebooka na temat oznaczeń na pojazdach w czasie II wojny światowej<dotyczy niemców>. Książka bardzo ciężko dostępna. Pozdrawiam

Wojt@s

Edytowane przez Wojt@s

Ja też poprosiłbym, bardzo mnie temat oznaczeń interesuje, a nigdzie nie mogę znaleźdz tego!!!

Niestety nieznam się na umieszczaniu w sieci plików. Napisz do ludzi, którzy umieszczaja manuale w sieci w dziale gdzie jest litreatura, manuale...