Gość dr.Big Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Widzialem juz palme ze swastyka na jakims parchatym rusku poskrecanym na druty. Zalosne :( ... Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez dr.Big Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 to wiec jak bylo z kaskami i ich emblematami? (chwile przerwy mialam, nie zagladalam na forum..) pochwale sie :( katarzyna juz pali na dyk, wyzbyla sie humorow palenia na jeden baniak :buttrock: teraz odlozyc kase na rejestacje i moge spokojnie zaczynac sezon :flesje: Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) Według mnie eblematy występowały tylko w wersjach przeznaczonych do wojska. Na błotnik jak zapewne wszyscy wiecie były umieszczane wartości powietrza w oponie, na pokrywie skrzynki narzędziowej był schemat motocykla<jak np. w bmw r-71> Dość często nanoszono numery na skrzynki amunicyjne i radiostacje.Numery dotyczyły numeru pojazdu. Wehrmacht a szczególnie ss miało ponad 100 oznaczeń na samochody i motocykle. Oznaczenia z samochodów przeniesiono na motory. Dość częstym motywem była trupia czaszka<ss> monotwana na tylnim zderzaku itp. Rosjanie ograniczali się do oznaczeń jednostki z jakiej pochodzi motor. Jak ktoś chce to moge udostępnić książkę w postaci ebooka na temat oznaczeń na pojazdach w czasie II wojny światowej<dotyczy niemców>. Książka bardzo ciężko dostępna. PozdrawiamWojt@s Edytowane 24 Maja 2006 przez Wojt@s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matołusz Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Ja byłbym zainteresowany ksiażką. A jaka forma przekazu? megaupload? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Napiszcie gdzie moge ją wrzucić , a dam wam linka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 24 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 to ja rowniez poprosze. dzieki z gory. Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Ja też poprosiłbym, bardzo mnie temat oznaczeń interesuje, a nigdzie nie mogę znaleźdz tego!!! Niestety nieznam się na umieszczaniu w sieci plików. Napisz do ludzi, którzy umieszczaja manuale w sieci w dziale gdzie jest litreatura, manuale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi