baczek89 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Witam... w końcu kupiłem skuter, ale mam pare pytań gdzie Trekker ma blokady i jak je zdjąć bo jak narazie wyciąga mi 70 i wzkazówka ani drgnie dalej, skuter miał robiony jakiś tuning "polini" jest bardzo mocny... Proszę o pomoc!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeks_xl Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zajrzyj tutaj: http://www.skutery.net/artykuly.asp?id=52 chociaz nie wiem czy ta tabela jest 100% wiarygodna. Co do predkosci 70 km/h to jest to normalna predkosc odblokowanego skutera, chlodzonego powietrzem, wiec nie spodziewaj sie rewelacji. No chyba ze mial faktycznie jakis tuning, tylko po co tuningowac zablokowany skuter? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek89 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 hmmm.... nie wydaje mi się że to normalna prędkość dla skutera z ponad 6KM, myśle że napewno ma jakąś blokade bo jak jade te 70 km/h niema różnicy czy daje cały gaz czy tylko troche... u odblokowanych skuterów to nie występuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 hmmm.... nie wydaje mi się że to normalna prędkość dla skutera z ponad 6KM, myśle że napewno ma jakąś blokade bo jak jade te 70 km/h niema różnicy czy daje cały gaz czy tylko troche... u odblokowanych skuterów to nie występuje... możesz mieć pasek do wymiany, wkręć go na obroty i zobacz czy będą bardzo wysokie, pozatym sprawdź czy do tłumika nie jest przyspawany kawałek dodatkowej rurki która jest jak ślepa uliczka :) PozdroPrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomb2 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Ja masz tuning silnika i to na dodatek Poliniego to napewno blokad nie masz tak mi sie wydaje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Ja masz tuning silnika i to na dodatek Poliniego to napewno blokad nie masz tak mi sie wydaje :) Dobrze ci się wydaje. Żeby mieć tuning, to musiał być odblokowany. baczek89 a jaki tuning masz na myśli? Od naklejek mocy nie przybywa :crossy: . Żart.Odblokowany skuter, chłodzony powietzrem "pójdzie" 70 km\h. Jak już ktoś napisał, sprawdź czy pasek w układzie napędowym nie jest zbyt wyciągnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek89 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 blokada z rury jest ściągnięta, czy możliwe żeby miał na wariatorze... dlaczego piszecie że skuter chłodzony powietrzem nie pojedzie więcej niż 70km/h, dużo jest skuterów chłodzonych powietrzem co jeżdżą dobrze ponad 80km/h np. NRG... i wiele innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 blokada z rury jest ściągnięta, czy możliwe żeby miał na wariatorze... dlaczego piszecie że skuter chłodzony powietrzem nie pojedzie więcej niż 70km/h, dużo jest skuterów chłodzonych powietrzem co jeżdżą dobrze ponad 80km/h np. NRG... i wiele innych... to sprawdź czy wkręca sie na obroty, jeśli tak to ew. pasek do wymiany. A czemu nie pojedzie wiecej niż 70?? Ano pojedzie i z te 80 ale to są wyjątki takie jak Aerox i eNeRGa :). aha jak ci kręci do jakiejś tylko wartości obrotów i koniec to moze być blokada na module ale mało prawdopodobne w twoim modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeks_xl Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Moze napisz w koncu co to za "tuning" masz zrobiony? Bo juz nie wiem co mam myslec.dlaczego piszecie że skuter chłodzony powietrzem nie pojedzie więcej niż 70km/hBo to trekker a nie nrg :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomb2 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Z tego co mi wiadomo to najczęściej blokuje się skutery właśnie na wydechu, wariatorze i chyba gaźniku. A napisz właśnie jaki masz tuning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 albo przynajmniej co ci sprzedający wmówił :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Chyba, że już tak skatowany, że nie ma siły jeździć :crossy:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi