Gość Zbycho Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ciekawe :icon_mrgreen: W zeszłym roku w Estonii padł mi aku. Zapaliliśmy na pych podjechaliśmy pod serwis motocykli ( Hondy ) tam nie mieli ale dali adres sklepu firmowego Varta ( Warta? ). W sklepie sprzedawca zdjął aku z półki ja odkręciłem dwie śrubki, włożyłem i po pięciu minutach w drogę ... Nic do zalewania tylko gotowy produkt do ręki. Fakt że kosztował około 95€ :icon_mrgreen: więc może to aku żelowe nie kwasowe. Nie dochodziłem jakie tylko się cieszyłem że mogę dalej jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ciekawe :icon_mrgreen: W zeszłym roku w Estonii padł mi aku. Zapaliliśmy na pych podjechaliśmy pod serwis motocykli ( Hondy ) tam nie mieli ale dali adres sklepu firmowego Varta ( Warta? ). W sklepie sprzedawca zdjął aku z półki ja odkręciłem dwie śrubki, włożyłem i po pięciu minutach w drogę ... Nic do zalewania tylko gotowy produkt do ręki. Fakt że kosztował około 95€ :icon_mrgreen: więc może to aku żelowe nie kwasowe. Nie dochodziłem jakie tylko się cieszyłem że mogę dalej jechać. Do niektórych motocykli stosuje się akumulatory bezobsługowe które zostały uruchomione i szczelnie zamknięte w fabryce (np EXIDE ET12B-4, ETZ10S ). Stawiam browara że właśnie taką baterię masz u siebie :icon_mrgreen: .Jeśli chodzi o "prawdziwe" akumulatory żelowe to chyba tylko BMW je stosuje w swoich motocyklach - na pierwszy montaż idzie akumulator produkcji EXIDE o symbolu G19 który kosztuje u nas w detalu około 440 PLN (w serwisie ten sam akumulator rożniący się tym że obok napisu EXIDE jest jeszcze śmigło BMW podobno kosztuje 600-800 PLN). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi