Skocz do zawartości

Honda CBR 600 F2 a F3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Domyslam sie ze moze i byla poruszana ta kwestia, przpraszam jesli sie powtorzylem ale chcaielm zasiegnac rzetelnej opinii na temat tego mogelu z roku 95, a mianowicie spotkalem sie z motorami wersji F2 i F3, nie wiem czy sprzedajacy tak nazywaja swoje wersje czy te dwa modele sie roznia jesli tak to czym dokladnie.

Poza tym mam okazje-tak uwazam kupic z 95 roku za 7 tys, oczywiscie poobijany, troche plastikow do malowania i brak lusterek, kierunkow i prawego podnozka, poza tym wedlug sprzedajacego jest porsty,jak sie upewnic czy wszystko jest ok.Na co zwrocic szczegolna uwage zeby sie nie wtopic.

A moze ktos mi pomoze i podjedzie ze mna.Motor stoi w Siedlcch.

Z gory dziekuje.

A i jaka jest cena rynkowa takiego motoru oczywiscie sprawnego.

• 3 miesiące temu...

Powiem tak posiadam F2 a mój dobry kumpel F3 i sam sie nie spodziewałem że jest taka różnica każda owiewka jest inna nawet bak jest inny zegary podnóżki felgi lagi poprostu wszystko jest inne widac ze to dwie siostry jednak zupełnie inne po przyjżeniu sie a w jeździe lepiej chamule lapiej sie kłądzie w zakrętach lepiej przyspiesza jest szybsza poprostu F3 to F2 razy 2 wszystko jest lepsze i myśle że duża zasługe mają tu poprostu lata bo ja mam 1992 a on 1997 i np moja z gazu najlepiej idzie na koło przy ok 6-7 tys a jego juz przy 4-5 i na mojej jest troche ciezej i bużliwiej a jego jak sie podniesie to wszystko dzieje sie wolniej i łagodniej przez co o wiele prościej wiec lepiej kupić F3 bo nie ma sensu kupywac F2 a za rok dwa a nawet trzy przesiadac sie an F3 :icon_rolleyes:

Powiem tak posiadam F2 a mój dobry kumpel F3 i sam sie nie spodziewałem że jest taka różnica każda owiewka jest inna nawet bak jest inny zegary podnóżki felgi lagi poprostu wszystko jest inne widac ze to dwie siostry jednak zupełnie inne po przyjżeniu sie a w jeździe lepiej chamule lapiej sie kłądzie w zakrętach lepiej przyspiesza jest szybsza poprostu F3 to F2 razy 2 wszystko jest lepsze i myśle że duża zasługe mają tu poprostu lata bo ja mam 1992 a on 1997 i np moja z gazu najlepiej idzie na koło przy ok 6-7 tys a jego juz przy 4-5 i na mojej jest troche ciezej i bużliwiej a jego jak sie podniesie to wszystko dzieje sie wolniej i łagodniej przez co o wiele prościej wiec lepiej kupić F3 bo nie ma sensu kupywac F2 a za rok dwa a nawet trzy przesiadac sie an F3 :(

Ja odnioslem troszke inne wrazenie. Mialem najpierw F3 z 96 roku a 3 lata pozniej F2 z 94 roku. Jak dla mnie roznice byly bardzo niewielkie. Od polowy motocykla do tylu nie zauwazylem zadnych roznic.

Zgadza sie, roznia sie troszke owiewki.

Najwieksza roznice odczulem w hamulcach: W F3 jest duzo lepszy hamulec przedni. F2 wydala mi sie bardziej dzika, agresywna i nieokrzesana, ale sposob prowadzenia, pozycja za kierownica i inne tego typu rzeczy wydawaly mi sie bardzo podobne.

P.S. Uwazam, ze zbiorniki paliwa , podnozki i felgi sa takie same w obu modelach.

Zrobilem sobie nawet male porownanie: http://img244.imageshack.us/img244/2935/rysunek1ei8.jpg

Edytowane przez michal750