monterey Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 To co czytam na forach, dowiaduje się od ludzi to jest szok !!! UFG zbiera krwawe żniwo od osób którzy nieświadomie niedopełnili obowiązku ubezpieczenia OC. Jeśli spuźniłeś się chociażby jeden dzień, siadaj i płacz bo dopadną. Wszedzie strzelą z ucha do UFG : przy rejestracji, kontroli drogowej, na granicy, w ubezpieczalni... niech tylko jakiś urzędas zobaczy różnice jednego dnia między datą rejestracji a wykupioną polisą- leżysz. Pół biedy jesli spuźniłeś się 3 dni (20% kary), wiecej biedy jak do 14 dni (50%), ale nie daj los więcej... 700 zł. (ja załapałem się jeszcze na starą ustawę 400pln). Jest jedno wyjście. Złożyć wniosek o umożenie podając przemawiające względy społeczne które przemawiają za odstąpieniem od cesji.Czy komuś się udało ? Ja narazie będe się klucił bo mi wstyd prosić ich o łaskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzier Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Pisałem wniosek o umożenie ze względu na trudna sytuację finansową - nic z tego trzeba płacić no chyba że nie maja z czego ściągnąć ale to juz ina bajka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Mi dojebali kiedyś 500zł i nic a nic nie pomogło.....Ale co gorsza w urzedzie mnie źle poinformowali że można czekać itp. A ja byłem wtedy zielony nie znałem sie i uwierzyłem. Pamiętam byłem z ojcem on był też zdziwiony że tak mozna... i nagle 500zł :) Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez mierzwa2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi