stopmen Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Siemanko dzisiaj podczas rozmowy z rodzicami dowiedzialem sie ciekawej rzeczy,przyszedl do mnie list z urzedu skarbowego o niezaplacone mandaty bylo ponad 500pln i raz byl komornik to skroil radio z mp3 i nic wiecej bowiem w polsce nie posiadam nic na wlasnosc :cool: a od prawie 2 lt mieszkam w niemczech.Nigdy nie mialem w ojczyznie konta w banku, a tu nagle przychodzi list z powiadomieniem ze moje dlugi wobec us zostaly sciagniete z konta tego i tego posiadacza konta tego i tego o nr pesel itd. takich i takichco o tym myslec, czy to przypadek/pomylka US i sciagneli moje mandaty z konta Bogu winnego czlowieka, czy moze bardziej prawdopodobna wersja ze ktos zalozyl sobie konto na mnie i niby to jest teraz moje konto a skad kasa wplywa na to konto (bo musiala byc jak sciagneli ponad 500pln) to tez niewiadomo :P za jakis czas sie okaze ze policja mnie poszukuje w zwiazku z praniem brudnych pieniedzy lub ch... wie co...przed godz. sie dowiedzialem wiec nie wiem co o tym myslec, dodam tylko ze moj wojek na szczescie policjant dowie sie jutro od urzednika ktory wyslal to pismo szczegolow. oby tylko nie miec przej...e za cos o czym nie mam zielonego pojecia, chyba ze pojade szybko do banku powiem ze zgubilem karte i chce zablokowac konto-w koncu to moje konto :banghead: ale tak naprawde to mam lekkie obawy oby to byla jakas pomylka...dodam ze to konto jest na moje nazwisko i wszystkie dane podane sa faktycznie moje pesel itd. Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez stopmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koobra Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 No Stary, historia jak z ksiazek Philipa K. Dicka. Pelen odjazd :P Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze Tobie wcale nie jest do smiechu. A sa jakies detale o tych mandatach. Twoje? Czy masz podstawy podejrzewac, ze ktos ulatwia sobie zycie na Twoj rachunek? Jesli tak, najlepiej to wyjasnic; typu, nie moglem dostac tego mandatu, bo wtedy bylem tu i tu, mam na to takie dowody. Obawiam sie, ze w tej sprawie bedziesz musial udowodnic swoja niewinnosc. No chyba ze Cie to 'wali', wtedy tylko radze do Polski sie raczej nie wybierac i luz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Nie blokuj konta, tylko zlikwiduj. Zgarniesz jeszcze to, co na nim zostało :PA tak serio, to troszkę jak z powieści kryminalnych i ja bym wyystąpił do banku o sprostowanie sprawy, jednocześnie powiadamiając policję, bo oże zrobić się grubo. Pozdrówka Doniesieni o przestępstwie. Używanie Twoich danych osobowych przez osobę nieuprawnioną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie blokuj konta, tylko zlikwiduj. Zgarniesz jeszcze to, co na nim zostało :PA tak serio, to troszkę jak z powieści kryminalnych i ja bym wyystąpił do banku o sprostowanie sprawy, jednocześnie powiadamiając policję, bo oże zrobić się grubo. Pozdrówka Doniesieni o przestępstwie. Używanie Twoich danych osobowych przez osobę nieuprawnioną.... No rzeczywiście drogowiec dobrze to ujałeś teraz sprawa wyglada niewinnie ale później mozna miec problemy dlatego postaraj sie to jak najszybciej wyjasnić Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez mierzwa2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Nie blokuj konta, tylko zlikwiduj. Zgarniesz jeszcze to, co na nim zostało :banghead: tez o tym pomyslalem :icon_rolleyes: puki co wrocilem z pracy i czekam na relacje co w sprawie nowego.Najgorsze ze jesli to konto do prania brudnej kasy i kolesie zobacza ze sciagneli za mandaty i zlikwiduja konto robiac jeszcze debet :icon_rolleyes:kurde prawie sie nie wyspalem przez to dzisiejszej nocy, a najgorsze ze zgloszenie na policji musze zrobic osobiscie (chyba) bo mailem nie da rady :bigrazz:i bede musial extra urolop brac-masakra ale jazda panowie i panie, wlasnie uzyskalem odpowiedz na ta zagadke.Mianowicie urzad skarbowy nie mogac uzyskac danych o kontach dluznikow wysyla "na slepo" zawiadomienia o dokonanym przelewie z konta dluznika do wybranego na chybil-trafil banku.Ten bank w odpowiedzi podaje ze podany klient nie posiada rachunku i ich banku i podaje w jakim banku. Jesli zaleglosc nie zostanie uregolowana to ponoc bank wprowadza do rejestru dluznikow, a co z tym jest zwiazane to juz chyba wiadomo.ufff ale odetchnolem z ulga bo mialem juz czarne mysli, w sobote odreaguje mam umowione jazdy probne na MT-01:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Te "ponoc slyszalem" ni jak sie ma do rzeczywistosci. Wciagnac kogos na liste dluznikow nie jest wcale tak prosto. Nie mowiac juz o tym, ze bank nie ma nic do tego - w koncu to nie jego wierzytelnosc jest do sciagniecia. Przypomne tylko, ze mandat (po wystawieniu) przedawnia sie w ciagu 3 lat. Albo dla swietego spokoju zrob zagraniczny przelew, albo unikaj wizyty w kraju przez te 3 lata :icon_rolleyes: . Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwansky Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Przedawnia się z upływem 2 lat, a nie trzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Art. 45. § 1. Karalność wykroczenia ustaje, jeżeli od czasu jego popełnienia upłynął rok; jeżeli w tym okresie wszczęto postępowanie, karalność wykroczenia ustaje z upływem 2 lat od popełnienia czynu. § 3. Orzeczona kara lub środek karny nie podlega wykonaniu, jeżeli od daty uprawomocnienia się rozstrzygnięcia upłynęły 3 lata Samo wykroczenie moze przedawnic sie w ciagu roku lub w ciagu 2 lat jesli wszczeto postepowanie. Jesli jednak wystawiono mandat to on przedawnia sie w ciagu 3 lat - jednoznacznie wynika to z cytowanego § 3 art. 45 kodeksu wykroczen. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi