aLLy Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Dzieki klm ! Zadzwonilem do nich , maja na miejscu , jutro paczszuka jedzie do mnie :icon_biggrin: jezeli juz jest tu taki topic to nie bede zasmiecal forum tylko skrobne cos tutaj... Ostatnio rozmyslalem sobie ze to troche dziwne ze w rx z 1998 mam 5 biegowa skrzynie. Nie powinna ona miec 6 biegow?? Moto jedzie max 75 km/h i nie wkreca sie na max obroty. Cos bylo kombinowane z moim sprzetem czy zdarzaly sie wersje 5 biegowe z tych rocznikow?? o ile pamietam od 1998 wszystkie maja 6 biegow chyba ze mi sie cos pomylilo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Może był okres przejsciowy gzie montowali 2 różne silniki na różne rynki, Aneta ma apkę z 96r i silnik jest AM6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 jeszcze chcialem sie zapytac , co powinno byc "wkrecone" przed swieca?? Chodzi mi o to ze na srodku cylindra mamy swiece , i pozniej idac "po cylindrze" do przodu ( w strone kierownicy ) tez jest "cos" . Tylko co to jest??? Co tam sie wkreca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ten sam silnik jest montowany w RS-kach i wielu innych motorowerach, w tym miejscu powinien być wkręcony czujnik temp. wody, do tego aby działał jest potrzebny wskaźnik przy zegarach.W RX-ach nie ma wskaźnika temp. wody przy zegarach, więc musi być tam coś wkręcone aby woda nie ciekła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 hmm , mam kontrolke ale to jest chyba kontrolka od chlodnicy. Wyobraz sobie ze ja tam mam wkrecona , uszczelniona ( widzialem troszke sylikonu , sic ! ) swiecie . lol. Nic sie z silnikiem nie dzieje , chodzi rowno , wiec to mu chyba nie szkodzi , wazne ze nic tam nie wplywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Moj gaźnik jest regulowany i to jest delorto phb14 i ma regulacje na iglicy itd nie wiesz jaki to nie mow ze sie nie nadaje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 hmm , mam kontrolke ale to jest chyba kontrolka od chlodnicy. Wyobraz sobie ze ja tam mam wkrecona , uszczelniona ( widzialem troszke sylikonu , sic ! ) swiecie . Czyli w głowicy masz 2 świece? Moj gaźnik jest regulowany i to jest delorto phb14 i ma regulacje na iglicy itd nie wiesz jaki to nie mow ze sie nie nadaje . Możliwe że jest zmieniony na inny, w orginalnym gaźniku nie ma żadnych regulacji poza obrotami.Nie posiada on nawet iglicy, tylko samą przepustnicę i nie posiada również śruby składu mieszanki. Zapodaj zdięcie swojego gaźnika :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Czyli w głowicy masz 2 świece?Możliwe że jest zmieniony na inny, w orginalnym gaźniku nie ma żadnych regulacji poza obrotami.Nie posiada on nawet iglicy, tylko samą przepustnicę i nie posiada również śruby składu mieszanki. Zapodaj zdięcie swojego gaźnika :buttrock:Potwierdzam. Te orginalne sa gorsze niz w kosiarkach z obi :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 dokladnie , mam 2 swiece w cylindrze tylko ze ta jedna to atrapa ;P KLM moglbys kiedys przy okazji zrobic blizsza fotke tego "czegos" przed swieca na cylindrze?? Chcialbym to jednak zmienic na oryginalna czesc , ma ktos pomysl jak to moze sie nazywac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) Wygląda to jak świeca tylko że bez tej porcelanki, zamiast porcelany wystaje tam blaszka na wsówkę od przewodu elektrycznego. Jak będę miał chwilę to zapodam fotkę, możesz tam wkręcić jakąś śrubę czy korek o takim samym gwincie, chodzi poprostu o to aby było to szczelne i woda nie uciakała. Jak chcesz kupić orginał to zapytaj o czujnik temp. wody, lub o zaślepkę, napewno będą wiedzieć o co Ci chodzi. Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez KML Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 kur*a przednia zebatka z motoromy nie pasuje ..... Musze odeslac. Przyjmuja bez problemu zwroty?;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi