qciu Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Witam. Mam taki problem. Kupiłem Yamahe RD 80 z dowodem rejestracyjnym. Nie była zarejestrowana. Własciciel w dowodzie sprzedał ją jakiemus kolesiowi i ten sprzedał ją następnemu az trafiła do mnie. Jak mam teraz ją zarejestrować mając umowę kupna-sprzedaży z tym od którego kupiłem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Musisz mieć pozostałe dwie umowy, bo inaczej nici. Najlepiej zadzwoń do gościa czy nie ma poprzednich umów, a jeśli nie ma to czy może Cię skontaktować z poprzednim(i) właścicielami. Powinien pomóc moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 A co z OC?? Mam numer do gościa który jest w dowodze a nie mam do poprzedniego własciciela. BO rejestracja to sie da jeszcze ale jak zrobic zeby nie płacic kary za OC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Kara za OC sie nie martw. Skoro teraz kupiles, teraz rejestrujesz i od teraz ubezpieczasz. Ewentualna kare za nieoplacone wczesniej OC beda placic poprzedni wlasciciele. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Tylko ja kupiłem w październiku tamtego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Uuuu, to pokpiłeś sprawę z deka. Jest bodajże 30 dni na zarejestrowanie od daty zakupu, potem są jakieś kary. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 A OC trzeba opłacic w dniu kupna jesli nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Uuuu, to pokpiłeś sprawę z deka. Jest bodajże 30 dni na zarejestrowanie od daty zakupu, potem są jakieś kary.Nie ma żadnych kar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi