sebastianouri Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Witam, chyba mi potrzebny mechanik od Hondy. Otóż zaobserwowałem bardzo dziwne zachowanie się gaźników czy może nawet całego ukłądu dostarczającego paliwo do komory spalania w mojej CBuli. Silnik pracuje normalnie podczas jazdy jak i na biegu jałowym. Problem pojawia się wtedy gdy np. po dłuższej chwili nie odkręcania manetki gazu po odkręceniu jej silnik zamiast zwiększać obroty zmniejsza (czasem nawet gaśnie) a po chwili rozkręca się normalnie. Zupełnie jakby odkręcenie manetki nie dostrczało paliwa do komory spalania. Powtarzam podczas jazdy nie mam z silnikiem żadnych problemów. Gaźniki były regulowane i czyszczone. Nie to że nie można jeździć ale jest to lekko wkur@$#%ce jak na światłach chce się ruszyć a gaśnie. Jakieś sugestie, czy to gaźnik niesprawny czy tylko regulacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Źle wyregulowane gaźniki Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi