Szmek Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Siemka pekła mi (tuleje z zapatka przełąnczajaca (biegi)) wymieniłem ja, ale przez pomyłke w sklepie sprzedawca dał mi troszeczke za groba. Wchodzi bez problemy i nie klinuje sie w (walca przełanczajacego biegi dla pewnosci tuleje lekko zeszlifowałem). Ale teraz biegi mi nie dziłąja niemoge wrzucic na dwujke prubowałem je wyregulowac i nic. (jak simek stoi n nuzce z włączonym silnikiem to jakos da sie wrzucic ale Jezeli chodzi o jazde to juz niemozna.Sadze ze to wina regulacji.Jezeli ktos zna sie natym lub miał taki sam lub podobnym problem prosze o pomoc. P.S.Moze ktos mi opisac jak sie reguluje biegi w simku poprawnie.Albo podac stronke z opisem regulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmek Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 przepraszam i prosze adminów o usuniecie tego postu przeaz pomyłke dodałęm go dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Nie wiem za bardzo o co ci chodzi - o klin przesówny czy o tulejke mocowania wajchy od zmiany biegów. Opisz dokładniej.Dostęp do regulacji uzyskuje sie poprzez odkrecenie nakretki (klucz 13) pod gaźnikiem. Pod tą nakretką wewnątrz kartera na srubie jest taka tulejka z 2 nacieciami - trzeba nią krecić.Dokładniejszy opis juz kiedyś był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmek Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Nazwy wziełem z ksiazki "Jeżde motorowerem simon" (str 80) a chodzi mi o tuleje z na ktorej jest zamontowana wajcha miany biegów.(na mi pekła i ja wymieniłem) A opisu szukałem zanim zamiesciłęm post ale niemoge znalesc.jelei masz linka to napisz mi go lub jak mozesz to opisz dokąłdnie jak trezeba wyregulowac P.S. moze pisz juz na wczesniejkszym poscie a niech tedo admini usuna Edytowane 26 Marca 2006 przez Szmek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi