Skocz do zawartości

biegi simson s51 4

Szmek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka pekła mi (tuleje z zapatka przełąnczajaca (biegi)) wymieniłem ja, ale przez pomyłke w sklepie sprzedawca dał mi troszeczke za groba. Wchodzi bez problemy i nie klinuje sie w (walca przełanczajacego biegi dla pewnosci tuleje lekko zeszlifowałem). Ale teraz biegi mi nie dziłąja niemoge wrzucic na dwujke prubowałem je wyregulowac i nic. (jak simek stoi n nuzce z włączonym silnikiem to jakos da sie wrzucic ale Jezeli chodzi o jazde to juz niemozna.

Sadze ze to wina regulacji.

Jezeli ktos zna sie natym lub miał taki sam lub podobnym problem prosze o pomoc.

P.S.Moze ktos mi opisac jak sie reguluje biegi w simku poprawnie.Albo podac stronke z opisem regulacji

Nie wiem za bardzo o co ci chodzi - o klin przesówny czy o tulejke mocowania wajchy od zmiany biegów. Opisz dokładniej.

Dostęp do regulacji uzyskuje sie poprzez odkrecenie nakretki (klucz 13) pod gaźnikiem. Pod tą nakretką wewnątrz kartera na srubie jest taka tulejka z 2 nacieciami - trzeba nią krecić.

Dokładniejszy opis juz kiedyś był

Nazwy wziełem z ksiazki "Jeżde motorowerem simon" (str 80) a chodzi mi o tuleje z na ktorej jest zamontowana wajcha miany biegów.(na mi pekła i ja wymieniłem)

A opisu szukałem zanim zamiesciłęm post ale niemoge znalesc.jelei masz linka to napisz mi go lub jak mozesz to opisz dokąłdnie jak trezeba wyregulowac

P.S. moze pisz juz na wczesniejkszym poscie a niech tedo admini usuna

Edytowane przez Szmek