Skocz do zawartości

Tłok do NSR'ki '98

nsr125
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym zasięgnąć waszej opinii i rady nt tłoków do Hondy NSR '98r. prod.

No więc chciałbym zrobić remont polegający na wymianie tłoka wraz z pierścieniami.

Natknąłem się na tę aukcję allegro -> http://allegro.pl/item93791098_tlok_honda_nsr_125.html

Zainspirowała mnie przede wszystkim bardzo korzystna cena jak na komplet. Ale no właśnie... czy taki tłok nie okaże się czasem wyborem niezbyt trafnym i po prostu tłokiem "na 5 minut"? :)

Bo czym różni się w/w tłok w zestawieniu z tym: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M56890 ?

Zapewne jakością i wytrwałością, ale czy w przypadku NSR'ki bardzo wpłynie to na pracę silinika/osiągi?

Nie zgadzam się! Nie można oceniać jakości tloka po cenie i miejscu w jakim został wyprodukowany!

Najpierw kup i sprawdź- jak sie rozleci i rozwali cylinder to wtedy możesz odradzać kupno takiego tłoka.

Tak jak wczesniej napisalem tłok wyglada świetnie i solidnie i jak narazie tak samo się sprawuje.

Kwas zrobiłem tak kupiłem do swojej starej hondy tłok jakies firmy za bardzo niska cene. Po odpalnenu wszytsko elegancko chodziło. Po włąsciwym dotarciu sie rozlecał a wcale nie był katowany. Nastepnie rozebrałem cały silnik wszystkie kawałki tloka usunołem i kupiłem oryginalny tłok i u mnie jezdził 1,5 roku a potem sprzedałem i jezdzi do dzisiaj.

Ja też znam przypadki ze sie nawet vertex rozlatywał zaraz po założeniu... Po prostu czasami sie trafi na wadliwy tłok, no ale nie mozna od razu mowic ze kazdy tani tłok to gówno.

Edytowane przez kwas

To moze to ty te tłoki rozprowadzasz ze tak zachwalasz?? :rolleyes:

No niestety nie :) Ale kupiłem taki wlasnie tłok od tego sprzedawcy i jest ok, przy normalnej jeździe powinien wytrzymać tyle co droższy tłok.