Florek Opublikowano 25 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2006 Kupiłem używaną pompę zamontowałem, nalałem płynu, pompowałem i odpowitrzałem chyba z godzine (duże samozaparcie i motywacja) a tu nic, klamka chodzi leciutko bez oporów, jak odkręcam zawór od odpowietrzania to ciśnienie jest minimalne i sie nie zmienia. po 20 minutach pompowania w zbiorniczku na płyn pojawił sie jakiś smar/olej (w bardzo niewielkiej ilośći) wydobywał sie z okolic tłoczka. a bym zapomniał przez pierwsze 30 min pojawiały sie jeszcze bombelki powietrza równiż z okolic tloczka. Dziś zabieram sie rozkręcanie pompy i będe sprawdzał gumki może coś zauważe (jestem początkującym mechanikiem).Znalazłem zestaw naprawczy za 95 pln, czy to dużo? bo za pompę dałem 90... co to może być? jak z tym walczyć?GS jest z 90 roku (pompa bez regulacji) już mi ulica odmarza, a bez przedniego to lipa. z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Kupiłem używaną pompę zamontowałem, nalałem płynu, pompowałem i odpowitrzałem chyba z godzine (duże samozaparcie i motywacja) a tu nic, co to może być? jak z tym walczyć? Zabezpiecz okolice zbiornika porzadnie, tak zeby plyn nie mial jak strzelic na zbiornik, czy inne malowane czesci, odkrec srube przewodu hamulcowego przy pompie i sprawdz, czy wogole pompa pracuje i podaje jakis plyn do przewodu - jak nie to rzeczywiscie trzeba wymienic srodek. To ze za stara pompe dales 90 zl o niczym nie swiadczy, pompa moze byc zuzyta / zardzewiala pod gumowa oslonka tloczka i nie bedzie pracowac, u mnie w Ontario reparaturka kosztuje ok $ 25 - 30, pompa duzo drozej. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Dzięki za rade ! wczoraj odkręcilem pompę sprawdziłem na wszyskie sposoby (łącznie z podanym powyżej) i wygląda na to że czeka mnie wymiana środka :/ w larssonie 75 zł. dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi