Skocz do zawartości

Pomocy czyli remont silnika - jawa cz350

asdx21
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tym razem mam problem w znalezieniu informacji (kompletnych) na temat rozbiórki (głównie, remontu), jak i potem złożenia spowrotem silnka w cz350. A minowicie na co należy zwrócić szczególną uwagę i co trzeba zrobić (oczywiście dobrze) żeby nie trzeba było rozbierać drugi raz silnka. Oczywiście jakieś podstawy mam do tego żeby zacząć remont , ale nie chciałbym być nie mile zaskoczony przy pierwszym uruchamianu silnka po remoncie. Jeśli zna ktoś linki na temat remontu lub o czyms podobnym w tym temacie, byłbym niezmiernie zadowolny jak by sie tu one znalazły, chyba że ktoś bedzie umiał tu wszystko jakoś opisać w "wielkim" skrócie. Z góry dziekuje za pomoc wysoko zaawansowanemu początkującemu motocykliście :P .

szukałem na jedym i drugim i nic dobrego nie znalazłem, były oczywiście jakies tamaty ale mizerne , a na innym podnaym forum jak wpisałem w wyszukiwarkę "remont kapitalny" - 0 znalezionych. a poza tym chodzi mi bardziej o jakieś informacje typu strony internetowe pościęcone ogólnie na temat remontu czy tym podobne (najlepiej u motorów typu jawa). a tak przy okazji czy jak wyjmę wał z karterów (bez rozbierania wału , bo jakieś tysiące jeszcze wytrzyma) nie trzeba będzie ich ponownie wyważać lub ich poprawić przed ponownym włozeniem do karterów?

[ Dopisane: 21-03-2006, 20:49 ]

czyżby nikt nie wiedział :?: :? :P

http://www.demonos.vipserv.org//component/...134/topic,156.0 to link dokładnie do tego tematu, którego nie mogłes znaleśc. To forum dotyczy tylko i wyłącznie Jaw i CZ wiec tam może zapytaj o to.

Aha co do wału to ja delikatnie wyjąłem wał, wsadziłem bez poprawiania i wyważania i jak narazie nic się nie dzieje tzn. nie pojawily sie wibracje wieksze niz byly itp. Ale jeśli masz możliwość wyważyć, wycentrować czy co tam się z nim jeszcze robi to lepiej zrób to.

pzdr