stasikboss Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Jestem posiadaczem motocykla SHL 175 M11. Mam problem, nie dostaje benzyny. Jestem na 100% pewien że to lewe powietrze. Gaźnik mam dobry. Kiedy próbuje ja palić to świeca jest sucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Jezeli jestes pewien ze gaznik masz dobry, choc ja w ta pewnosc powatpiewam i sugeruje go jeszcze raz porzadnie wyczyscic i ustawic odpowiednio plywak. Sugerowalbym zalac mu troszke na swiece i zobaczyc co sie dzieje czy "chwyta" czy tez nie :D Jezeli nie to sprawdz zaplon, rozumiem ze cylinder w dobrym stanie, to samo tyczy sie pierscionkow i tloka, simmeringi wymienione i nie ma olejowej kaluzy pod silnikiem od skrzyni biegow.... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 29 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Witam! Jestem pewien że to wina gażnika, nawet jak by łapała lewe powietrze to i tak ssała by paliwo, tylko że miałbyś zakłucenia w pracy silnika! Więc chłopie rozbieraj gaznik, wymyj , przedmuchaj kompresorem, sprawdż poprawność złożenia i musi działać. Możliwe że masz zbyt mały poziom paliwa w komorze pływakowej, więc też to sprawdż:) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi