wojti2001 Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Chcialbym sie dowiedziec czy ubezpieczal ktos ostatnio samochod ze zdobytymi znizkami z motoroweru?? Czy uwzgledniono te znizki czy stwiedzono, ze nie mozna tak zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 zniżki moto :arrow: samochód chyba nie są tymi samymi zniżkami, bedziesz musiał od nowa zbierac procenty, przynajmniej w PZU tak mi powiedziano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 14 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 wiem,ze kiedys sie liczyli te znizki tak samo ale ostatnio slyszalem, ze niestety nie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xx CiNeK xx Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Mam pytanko. Słyszałem coś że można zarejestrować motor na 2 osoby. I wtedy zniżki przechodzą z jednej na drugą po roku. Jeśli to prawda to czy ta druga osoba może być nieletnia:P? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 14 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 jesli np twoj ojciec ma znizki i bedzie wlascicielem to przechodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xx CiNeK xx Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Aha. Dzięki:) A co do wieku to nie muszę mieć 18stki? I czy poroku jak przerejestruję moto tylko na siebie to zniżka będzie aktualna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 14 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 moze byc zarejestrowane na ciebie, a beda znizki ktore tobie nalecialy od dnia oplacenia ubezpieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xx CiNeK xx Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Aha. Spoko. Dzięki i pozdro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 I co nikt nie rejestrowal ostatnio w ten sposob?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 poszukaj tematu o znizkach w pzu i jednego z moich ostatnich postów w temacie :D do xx CiNeK xx - zniżki masz od razu, ale ze wzgledu na swój niski wiek zapłacisz takze wzwyżke :evil: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 to ja spytam podobnie.... od wakacji 2003 po dzis jest oplacone OC na simsona, zarejestrowany na ojca (70% znizek) i na mnie.... simsona jeszcze mam, ale zakupilem tez nowe moto- motorower.... czy chcąc go zerejestrować TYLKO na siebie i oplacic .. to czy przysługują mi jakies zniżki.. ? coś z tego simsona i ojca przechodzi??? ;) - wszystko w pzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 od wakacji 2003 po dzis jest oplacone OC na simsona, zarejestrowany na ojca (70% znizek) i na mnie.... Gdzie dorwałes 70 % zniżki? Max to chyba 60 %...Ale zniżki z motoroweru na mur beton przechodzą na każdy pojazd, który ubezpieczamy później, obojętnie, czy to będzie samochów, ciągnik, przyczepka czy kombajn. Jeśli jesteś współwłaścicielem pojazdu, to po 2 latach bez szkody masz 10 % zniżki, a potem co rok wzrasta o kolejne 10 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Co do maksymalnej zniśki to słyszałem, że 60% ale jeżeli jesteś rolnikiem masz jeszcze +5%.Może jeszcze za coś jest 5%. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Co do maksymalnej zniśki to słyszałem, że 60% ale jeżeli jesteś rolnikiem masz jeszcze +5%.Może jeszcze za coś jest 5%. POZDRO moze byc jeszcze jesli placisz ubezpieczenia jako 1rate, czyli calosc za jednym razem. Tylko nie wiem czy to bylo 5% czy 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 widze, że nie wszystkim chciało sie szukac tematu, który zaproponowałem :/ oto jeden z moich postów: w PZU do końca roku zniżki przechodzą z innych pojazdów na auto i odwrotnie, a od stycznia 2006 z motocykla przechodzą na samochód , nie przechodzą natomiast z motoroweru, ciągnika rolniczego i przyczepy z motoroweru na motocykl równiez przechodzą to jest niestety prawda, agent ubezpieczeniowy pokazal mi w ogolnym regulaminie ubezpieczenia OC mowiacy o tym, ze znizki z samochodu przechodza na motor/motorower ale odwrotnie juz nie motocykl jest uznawany w przepisach za pojazd samochodowy wiec znizki przechodzą Po 6 latach są już maksymalne zniżki...? po 8 Z tego co słyszałem, to pierwsze 10% idzie przez 2 lata... po roku 10% po 2 i 3 latcach 20 % po 4 30 % po 5 40 % po 6 i 7 50 % po 8 i wiecej 60 % A po drugie My jako młodociani (do 25 roku) płacimy 130 % wyjściowego i od tego możemy zniżki naliczać to prawda a od stycznia ci, którzy nie mają 23 lat beda płacili 150 % w pierwszym roku ubezpieczenia, a pózniej po 130% do 26-tego roku życia ( minus nabyte przez ten czas zniżki ): np. masz samocvhód ubezpieczonmy 2 lata i nie masz ukonczonych 23 lat -> składka podstawowa minus nabyte zniżki plus 30% zwyżki za wiek [ Dopisane: 13-12-2005, 20:20 ] Głupota zniżki przechodzą z jednego pojazdu na drugi. to co powiedział ci pracownik PZU świadczy o jego niewiedzy. to obowiazuje ttylko do końca 2005 roku, od stycznia wchodzi wiele zmian Trzy lata temu gdy rejestrowałem pierwszy samochód to zniżki przeszły mi z motorowerów w całości, nie słyszałem żeby się to zmieniło. OC za moto płacę aktualnie 49 zł, spadnie jeszcze niżej ?(pytanie do starych wyjadaczy hehe). ze względu na to, że nie ukonczyłes 25 lat bedziesz płacił zwyżkę 30 % za wiek ps. porabane te przepisy :roll: pozdro Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi