tomason2 Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Mam pytanie odnośnie odnośnie wału od wski 125.Czym uszczelnić te blachy od wału ? Musiałem je sciągnąć i teraz przyszedł czas na składanie tych blach. Czy można uszczelnić te tarcze na pascie sylikonowej (silikon w tubce) ? Ta pasta jest chyba do 180*C. Prosze o pomoc. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Blachy mocowane są na wcisk i są w miarę szczelne. Użycie silikonu nie powinno zaszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Kiedyś miałem ten sam problem i przypunktowałem blachy migomatem to tarcz wału w kilku miejscach. Wcześniej owinąłem dokładnie mokrą szmatą stopę korbowodu, żeby żadna zabłąkana iskierka tam nie wpadła. Sprzęt jeździł potem dośc długo i skończył jako praca dyplomowa w technikum. Do tej pory się nad nią znęcają...Co do szczelności przestrzeni pod blachami to nie ma się co martwić. Dobrze dopasowane blachy nie wymagają dodatkowego szczeliwa. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Tak, jak przedmówca napisał dobrze jest "przysmarkac" te blachy w kilku miejscach, znam przypadek odpadniecia owych częsci i dosłownie wyrwania dziury w karterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi