Skocz do zawartości

Honda CRM 125 - wszystkie wiadomości na ten temat

stomil25
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Interesują mnie wszystkie wiadomości na temat Hondy CRM 125. Od niedawan posiadam taki motorek i chciałbym się wszystkiego dowiedzieć....przede wszystkim co i gdzie się leje ?? może schemat silnika no i oczywiści gdzie można kupic części do tego motorka !!! Pozdrowionka :buttrock:

siemka..... własnie kupiłem sobie ten motorek i nie wiem czy to dobry wybór........ interesują mnie schematy opisy i własnie jakieś sklepy z częściami do tego motorka

[ Dopisane: 10-03-2006, 20:15 ]

no możemy się zgadać i polatać po tych naszych pięlnych lasach hee w moich okolicach jest od zawalenia........a własnie jak masz jakieś linki na temat tej hondy to weź podaj jak może....

Sklepy to

www.olekmotocykle.pl

www.sklep.larsson.com.pl

Tam jest wszystko.Moim zdaniem to dobry wybór ja przez cały sezon zrobiłem 3tys.km i żadnej awarii oprócz zmiany zestawu napędowego.Tylko mam problem z odblokowaniem jutro właśnie będe zapłon sprawdzał.Jak twój idzie??Który rok? Skorzystaj z opcjii szukaj cos znajdziesz a na necie to ciężko cos znależć

moja Honda jest z 93 a Twoja ?? szczerze, to nawet jeszcze jej dobrze nie przepaliłem bo sam widzisz jaka jest pogoda :/ ..... ale wkręcać to się ładnie wkręca tylko że gaźnik chyba musze dać do regulacji bo nie chodzi równo tylko jakieś dziwne ma obroty i gaśnie :/ a Ty jaki masz filtr ?? standardowy ?? ... bo ja mam stożkowy i to chyba lipa jest

[ Dopisane: 10-03-2006, 20:43 ]

ile płaciłeś za zestaw napędowy ??

musze airboxa kupić własnie zamiast tego storzka najlepiej bym kupił używany ale nikt nie sprzedaje uzywanych części do niego........no i gaźnik wyregulować i coś tylnia zębatka mi się rusza i nie wiem czy coś trzeba robić.... musze koło rozebrać......

[ Dopisane: 10-03-2006, 22:00 ]

a Ty masz jakieś części ?? no np. airboxa i zegary bo brak

[ Dopisane: 10-03-2006, 22:02 ]

a Ty ile dałeś za swoją CRM -ke ??

Ja chce kupić jakies endoru 125 2t i ma pytanie co jest lepsze: Yamaha dt 125 czy Honda crm 125' date=' interesują mnie roczniki od 97 do 2001.[/quote']

Obydwa motorki mają dobre silniki o tej samej mocy, z tym, że crm ma nicasil, jesli chodzi o zawieszenia to wygrywa crm. Ja mając do wyboru dt i crm wybrałbym z pewnością crm, w koncu to honda :buttrock:

• 2 tygodnie później...

Siemano.Mam problem bo odblokowałem crma no i blokada była na zaworze wydechowym.No i ten podwójny zawór sie nie ruszał zakrywał 2/3 wylotu, teraz jest cały czas otwarty.Czy może być cały czas otwarty nic sie od tego nie stanie??Po około 100km ostatnio zrobionych padł tłok.Górna krawedz tłoka sie tak jak by skruszyła od strony tego wylotu do wydechu i wyleciała w wydech.Czy ten cały czas otwarty zawór mogł byc tego przyczyną czy moze tłok był stary i po odblokowaniu nie wytrzymał takich obrotów??