wojtek_150 Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 mam problem jakis czas temu dalem simka do mechanika zeby wymienil cewke pierwotna, jak go odebralem to przednia lampa przestala normalnie swiecic tylko sie lekko żarzy, powiedzial ze to zarowka wymienilem i nic, co to moze byc?? aha i czy jest podzil cewek w magnecie na 6V i 12V?Z gory dzieki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 jaki podził cewek??? albo 6 albo 12 V może włożył ci cewkę 6-o voltową, kup 6-tkę i sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 a nie lepiej poprostu miernikiem sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 odebralem to przednia lampa przestala normalnie swiecic tylko sie lekko żarzy, powiedzial ze to zarowka wymienilem i nic, jak może się żarówka popsuć żeby żarzyła ??prawdopodobnie masz zamało prądu na wyjściu światła. Gratulacje dla mechanika POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Najprawdopodobniej mechanik włożył cewkę 6V zamiat 12V. Pod warunkiem że instalacja jest 12V. Albo jest jakieś zwarcie w instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_150 Opublikowano 10 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Całą instalacje mam 6V dlatego mi sie wydaje ze to wina cewki bo on zamontował 12V, co moze byc przyczyna tego ze jest za malo pradu na wyjscu swiatla?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Najlepszym sposobem jest rozebranie i sprawdzenie. Może w trakcie montażu coś zostalo źle podłączone albo uszkodzone. Bo gdyby była założona cewka 12V to napięcie powinno być podobne (tak mi się wydaje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi