Gość guzik_Darek Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 A w tym sklepie widziałem plastikowy błotnik na przód. Czy podoba się on wam na moto?? Czy lepszy jest orginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egonon Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 Jestem troche nowy i jeszcze nie rozpracowałem tej strony, a temat pewnie juz był wałkowany, ale jednak zaryzykuję. Czy może ktoś z panów/pań wiel o ile obrotów powinien być wykręcony wkręt oporowy przepustnicy (tak to się nazywa w książce "Jeżdżę motocyklem MZ) w gaźniku 30N2-5 w ETZ 250 z 1982. W książce piszą, że żeby wyregulować gaźnik to trzeba uruchomić silnik, a ja mam z tym problem. Przebiegłem dziś z moim motorem łącznie ok. 1 kilometr i nic, a wszystko dlatego, że chciałem wydłubać syf ze sprężynki, która jest przy tej śrubce. Dodam jeszcze, że przed moją regulacją i czyszczeniem wszystko działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 Witam, ma ktoś może zdjęcia lub rysunki z czesciami skladowymi silnika Mz Etz 150 :?: jak tak to bardzo bym prosil o link lub wyslanie na meila [email protected] jeszcze jedno pytanko ile się powinno lać oleju do przednich amortyzatorów do Mz :?: i jakiego :?: Z góry dzięki za odpowiedzi :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 Do amorow lejesz po 250ml na lage. Tu masz cos co powinno Ci sieprzydac:http://img51.imageshack.us/img51/5697/engi...onetz1506fz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Dzięki wielkie :buttrock: Właśnie czegoś takiego szukałem ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość guzik_Darek Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Gdzie można kupić taką owiewkę: http://mz.rider.w.interia.pl/MZmagazyn/05.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 A jaki olej mam wlać do lag :?: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 np: Amortyzol ale pamietaj o proporcjach mieszania z olejem silnikowym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość guzik_Darek Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Gdzie można kupić taką owiewkę:http://mz.rider.w.interia.pl/MZmagazyn/05.jpgJeśli się można wtrącić to gdzie można taką owiewkę kupić jeśli można i za ile. Ale taką jak na zdjęciu. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Brakuje mi takich zabezpieczeń do lożysk od strony sprzęgła, moge je dorobic z drutu :?: Czy to muszą być jakieś specjalne zawleczki :?:PS: Nigdzie takich zabezpieczień nie moge kupic, nawet na giełdzie nie było :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Gdzie można kupić taką owiewkę:http://mz.rider.w.interia.pl/MZmagazyn/05.jpg Tez marze o takiej owiewce :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Ma ktos może schemat instalacji elektrycznej do MZ ETZ 150 :?: tylko najlepiej jakis przejżysty bo na necie to same takie badziewne, nic nie moge z nich odczytać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zobacz temat:http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=30344 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egonon Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Ma ktoś jakiś patent jak zamontować w gaźniku 30N2-5 pokrywkę tak żeby sprężyna ładnie się schowała i żeby zaczepić końcówkę linki gazu o takie zwężenie w przepustnicy (czy jak to się tam nazywa)?? Walczyłem z tym dzisiaj ponad godzinę i się poddałem. A może jest jakaś inna metoda, żeby to wszystko poskładać do kupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 hehehehe jak pierwszy raz czyściłem gaxnik w życiu to walczyłem z tym ponad 1,5h !! najpierw linke musisz założyć do manetki ;) inaczej będize ci się chować i nieżałożysz linki :D wkręcasz napinacz linki na pokrywce, zakładasz pokrywke spręzyne odwracasz wszystko w lekki skos (chodzi o to zeby coś widzieć :P) i zakładasz linke :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi