Skocz do zawartości

MZ - Technika, Porady, WWW

Sidewinder
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem troche nowy i jeszcze nie rozpracowałem tej strony, a temat pewnie juz był wałkowany, ale jednak zaryzykuję. Czy może ktoś z panów/pań wiel o ile obrotów powinien być wykręcony wkręt oporowy przepustnicy (tak to się nazywa w książce "Jeżdżę motocyklem MZ) w gaźniku 30N2-5 w ETZ 250 z 1982. W książce piszą, że żeby wyregulować gaźnik to trzeba uruchomić silnik, a ja mam z tym problem. Przebiegłem dziś z moim motorem łącznie ok. 1 kilometr i nic, a wszystko dlatego, że chciałem wydłubać syf ze sprężynki, która jest przy tej śrubce. Dodam jeszcze, że przed moją regulacją i czyszczeniem wszystko działało.

• 4 tygodnie później...

Witam,

ma ktoś może zdjęcia lub rysunki z czesciami skladowymi silnika Mz Etz 150 :?: jak tak to bardzo bym prosil o link lub wyslanie na meila [email protected]

jeszcze jedno pytanko ile się powinno lać oleju do przednich amortyzatorów do Mz :?: i jakiego :?:

Z góry dzięki za odpowiedzi :buttrock:

Gość guzik_Darek
Gdzie można kupić taką owiewkę:http://mz.rider.w.interia.pl/MZmagazyn/05.jpg

Jeśli się można wtrącić to gdzie można taką owiewkę kupić jeśli można i za ile. Ale taką jak na zdjęciu. :roll:

Ma ktoś jakiś patent jak zamontować w gaźniku 30N2-5 pokrywkę tak żeby sprężyna ładnie się schowała i żeby zaczepić końcówkę linki gazu o takie zwężenie w przepustnicy (czy jak to się tam nazywa)?? Walczyłem z tym dzisiaj ponad godzinę i się poddałem. A może jest jakaś inna metoda, żeby to wszystko poskładać do kupy?

hehehehe jak pierwszy raz czyściłem gaxnik w życiu to walczyłem z tym ponad 1,5h !! najpierw linke musisz założyć do manetki ;) inaczej będize ci się chować i nieżałożysz linki :D wkręcasz napinacz linki na pokrywce, zakładasz pokrywke spręzyne odwracasz wszystko w lekki skos (chodzi o to zeby coś widzieć :P) i zakładasz linke :P