bartez Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 ciekaw jestem jak macie ustawioną zawieche tył? tak jak napisane w serwisówce, czyli wkręcić do końca te śruby i potem liczba wykręcen podana w serwisówce??(w serwisówce jest napisane CLIK- ale ja tam żadnych kliknięć nie słyszałem; klik- znaczy obrót??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 OOOOO Widzę ładne grono miłośników TL-ek :) Witam się!! niezmiernie mi miło :) Koledzy a teraz pytanie kto miał do czynienia zarówno z TLS i TLR?? Proszę tylko nie piszcie mi tekstów z internetu (bo te znam chyba wszystkie) Własne doświadczenia tylko. W ubiegły roku miałem '99 TLS i było miodzio... (jak mówią albo pokochasz albo znienawidzisz, ja pokochałem bezgranicznie :) ) Interesuje mnie TLR Coś powiecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 klik czuc pod srubokretem poprzedni wlasciciel ustawil tyl na jak najmieksze odbicie i dobicie pozniej ja to ustawilem na zalecenia fabrycze kolosalna roznica duzo lepiej sie prowadzil przod mam o 1 zwiekszone napiecie sprezyny ale ja waze 100kg zreszta olej musze wymienic bo praca przodu mi sie srednio podoba PS olej jaki podaje srwisowka to suzukowy lo1 ( jakos tak moglem cos przekrecic ) po poszukiwaniach w necie dowiedzialem sie ze odpowiada on mniej wiecej 5w a na forum polecaja lac 7,5w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 klik czuc pod srubokretem poprzedni wlasciciel ustawil tyl na jak najmieksze odbicie i dobicie pozniej ja to ustawilem na zalecenia fabrycze kolosalna roznica duzo lepiej sie prowadzil przod mam o 1 zwiekszone napiecie sprezyny ale ja waze 100kg zreszta olej musze wymienic bo praca przodu mi sie srednio podoba PS olej jaki podaje srwisowka to suzukowy lo1 ( jakos tak moglem cos przekrecic ) po poszukiwaniach w necie dowiedzialem sie ze odpowiada on mniej wiecej 5w a na forum polecaja lac 7,5w wiesz jakimś dziwnym trafem klików nie czułem z przodu(tyłu jeszcze nie ustawiałem) olej Lo1 to 5w- ja taki nalałem- tez waże ok 100 :) po pierwszej rundzie na moto przód odczuwalnie jest bardziej miekki niż to co przed zamianą oleju(miałem strasznie twardy przód) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 a jak teraz z prowadzeniem przodu?? jak z hamowaniem i zakretami ?? w przodzie tez kliki sa chyba ze mowisz o napiecu wstepnym to na rowki sie ustwawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 a jak teraz z prowadzeniem przodu?? jak z hamowaniem i zakretami ?? w przodzie tez kliki sa chyba ze mowisz o napiecu wstepnym to na rowki sie ustwawia napięcie wstępne ustawiłem na 4 od góry, a przy dobiciu i odbiciu kilków nie czułem....(jeden klik to czasem nie jeden obrót??) zrobiłem moze na tym ustawieniu ok 10 km to nie powiem Ci jak sie sprawuje- dziś troche więcej polatam to napisze jak sie jeździ.... EDIT: pojeździłem i stwierdzam, że jest lipa- przód dobija na każdej dziurce, nierówności- moto pływa i jakoś dziwnie się prowadzi :( bede musiał znowu wymienić na 10W lub nawet 15w....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 jeden klik to nie jeden obrot. czemu ty ich nie czujesz ja je czulem a nawet slyszalem ( mam slaby wzrok wiec sluch dobry :) ) na forum tl czy gsxr ( usa ) polecaja zastapienie orginalnego oleju 7,5w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 jeden klik to nie jeden obrot. czemu ty ich nie czujesz ja je czulem a nawet slyszalem ( mam slaby wzrok wiec sluch dobry :) ) na forum tl czy gsxr ( usa ) polecaja zastapienie orginalnego oleju 7,5w to możesz mi powiedzieć(sprawdzić) ile to klików jeden obrót? będe mógł na tej podstawie sobie ustawić w wekend zmienie jeszcze raz olej(choć nie chce mi się znowu bawić) i zobacze czy róznica bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 ok postaram sie dzis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgsxr Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 mam pytanko czy ktoś z was ma kombi FLM-a ? widziałem i słyszałem biało-niebieskiego tillera na starej jedynce jak gnał z jakąś rzędówką wisniową. Chciałem tylko powiedzieć, że łądnie brzmiał :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 mam pytanko czy ktoś z was ma kombi FLM-a ? widziałem i słyszałem biało-niebieskiego tillera na starej jedynce jak gnał z jakąś rzędówką wisniową. Chciałem tylko powiedzieć, że łądnie brzmiał :))) :bigrazz: to byłem ja i kumpel na R1 jechaliśmy nad morze- gdzie nas widziałeś?? ps. spotkał nas za gniewem jakiś koleś na gsxr(czarny) chyba Przemek??????, mówił ze jeździ czasami na torze w poznaniu i że zna kogoś na TLr z CB- czasem nie Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgsxr Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 :bigrazz: to byłem ja i kumpel na R1 jechaliśmy nad morze- gdzie nas widziałeś?? ps. spotkał nas za gniewem jakiś koleś na gsxr(czarny) chyba Przemek??????, mówił ze jeździ czasami na torze w poznaniu i że zna kogoś na TLr z CB- czasem nie Ciebie? noooo :icon_mrgreen: widziałem ciebie w Pieniążkowie - w obydwie strony, nie ma to jak V-ka, choć rzędówka też mi się podoba. Raczej mówił o mnie :wink: ale jakby co to nie moja wina :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) no kurde, jaki ten świat mały :) Ja Ciebie nie widziałem :icon_razz: ps Jeździsz na kartodromie? niby od maja mają być poniedziałki i środy udostępniane...... Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez bartez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgsxr Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 no kurde, jaki ten świat mały :) Ja Ciebie nie widziałem :icon_razz: ps Jeździsz na kartodromie? niby od maja mają być poniedziałki i środy udostępniane...... oczywiście, że ujeżdżam :icon_mrgreen: bardzo lubię ten torek bez prostych jeszcze nie słyszałem żeby był już udostępniony w zeszłym roku tak było od maja - poniedziałek i środa od 16-18 wjazd 20 pln, w tym roku też się pokulam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 ile wam pala wasze tlr ? mi pliła tak około 6-7,5. po regulacjach zawory, synchro, filtr oryginalny zamiast bmc pali 5,5-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi