Skocz do zawartości

Suzuki TL 1000 R (TL1000R)

Rekomendowane odpowiedzi

ciekaw jestem jak macie ustawioną zawieche tył?

tak jak napisane w serwisówce, czyli wkręcić do końca te śruby i potem liczba wykręcen podana w serwisówce??(w serwisówce jest napisane CLIK- ale ja tam żadnych kliknięć nie słyszałem; klik- znaczy obrót??)

OOOOO

Widzę ładne grono miłośników TL-ek :)

Witam się!! niezmiernie mi miło :)

Koledzy a teraz pytanie kto miał do czynienia zarówno z TLS i TLR??

Proszę tylko nie piszcie mi tekstów z internetu (bo te znam chyba wszystkie)

Własne doświadczenia tylko.

W ubiegły roku miałem '99 TLS i było miodzio...

(jak mówią albo pokochasz albo znienawidzisz, ja pokochałem bezgranicznie :) )

Interesuje mnie TLR

Coś powiecie??

klik czuc pod srubokretem

poprzedni wlasciciel ustawil tyl na jak najmieksze odbicie i dobicie pozniej ja to ustawilem na zalecenia fabrycze kolosalna roznica duzo lepiej sie prowadzil

przod mam o 1 zwiekszone napiecie sprezyny ale ja waze 100kg zreszta olej musze wymienic bo praca przodu mi sie srednio podoba

PS olej jaki podaje srwisowka to suzukowy lo1 ( jakos tak moglem cos przekrecic ) po poszukiwaniach w necie dowiedzialem sie ze odpowiada on mniej wiecej 5w a na forum polecaja lac 7,5w

klik czuc pod srubokretem

poprzedni wlasciciel ustawil tyl na jak najmieksze odbicie i dobicie pozniej ja to ustawilem na zalecenia fabrycze kolosalna roznica duzo lepiej sie prowadzil

przod mam o 1 zwiekszone napiecie sprezyny ale ja waze 100kg zreszta olej musze wymienic bo praca przodu mi sie srednio podoba

PS olej jaki podaje srwisowka to suzukowy lo1 ( jakos tak moglem cos przekrecic ) po poszukiwaniach w necie dowiedzialem sie ze odpowiada on mniej wiecej 5w a na forum polecaja lac 7,5w

wiesz jakimś dziwnym trafem klików nie czułem z przodu(tyłu jeszcze nie ustawiałem)

olej Lo1 to 5w- ja taki nalałem- tez waże ok 100 :)

po pierwszej rundzie na moto przód odczuwalnie jest bardziej miekki niż to co przed zamianą oleju(miałem strasznie twardy przód)

a jak teraz z prowadzeniem przodu?? jak z hamowaniem i zakretami ??

w przodzie tez kliki sa chyba ze mowisz o napiecu wstepnym to na rowki sie ustwawia

napięcie wstępne ustawiłem na 4 od góry, a przy dobiciu i odbiciu kilków nie czułem....(jeden klik to czasem nie jeden obrót??)

zrobiłem moze na tym ustawieniu ok 10 km to nie powiem Ci jak sie sprawuje- dziś troche więcej polatam to napisze jak sie jeździ....

EDIT:

pojeździłem i stwierdzam, że jest lipa- przód dobija na każdej dziurce, nierówności- moto pływa i jakoś dziwnie się prowadzi :(

bede musiał znowu wymienić na 10W lub nawet 15w.......

jeden klik to nie jeden obrot. czemu ty ich nie czujesz ja je czulem a nawet slyszalem ( mam slaby wzrok wiec sluch dobry :) )

na forum tl czy gsxr ( usa ) polecaja zastapienie orginalnego oleju 7,5w

to możesz mi powiedzieć(sprawdzić) ile to klików jeden obrót? będe mógł na tej podstawie sobie ustawić

w wekend zmienie jeszcze raz olej(choć nie chce mi się znowu bawić) i zobacze czy róznica bedzie

• 2 tygodnie później...

mam pytanko czy ktoś z was ma kombi FLM-a ? widziałem i słyszałem biało-niebieskiego tillera na starej jedynce jak gnał z jakąś rzędówką wisniową. Chciałem tylko powiedzieć, że łądnie brzmiał :)))

:bigrazz: to byłem ja i kumpel na R1

jechaliśmy nad morze- gdzie nas widziałeś??

ps. spotkał nas za gniewem jakiś koleś na gsxr(czarny) chyba Przemek??????, mówił ze jeździ czasami na torze w poznaniu i że zna kogoś na TLr z CB- czasem nie Ciebie?

:bigrazz: to byłem ja i kumpel na R1

jechaliśmy nad morze- gdzie nas widziałeś??

ps. spotkał nas za gniewem jakiś koleś na gsxr(czarny) chyba Przemek??????, mówił ze jeździ czasami na torze w poznaniu i że zna kogoś na TLr z CB- czasem nie Ciebie?

noooo :icon_mrgreen: widziałem ciebie w Pieniążkowie - w obydwie strony, nie ma to jak V-ka, choć rzędówka też mi się podoba. Raczej mówił o mnie :wink: ale jakby co to nie moja wina :P

no kurde, jaki ten świat mały :)

Ja Ciebie nie widziałem :icon_razz:

ps

Jeździsz na kartodromie? niby od maja mają być poniedziałki i środy udostępniane......

oczywiście, że ujeżdżam :icon_mrgreen: bardzo lubię ten torek bez prostych

jeszcze nie słyszałem żeby był już udostępniony w zeszłym roku tak było od maja - poniedziałek i środa od 16-18 wjazd 20 pln, w tym roku też się pokulam

• 4 tygodnie później...