Konrigol Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Co myslicie o olejach JMC?Ja postanowilem zalac silnik swojej CBRki polsyntetycznym JMC w celu przeczyszczenia calego ukladu a nastepnie po wylaniu go zalac silnik Motulem. Teraz zastanawiam sie czy wlac pelny syntetyk JMC czy polsyntetyk Motula... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabio Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Trochę cisza w temacie więc "odgrzeję" ;-) i do pytania o oleje JMC dołączę pytanie o olej LIQUI MOLY.Plota głosi że JMC rozlewane są w Castrolu.W sumie klase jakości mają imponującą bo przewyższa SJ.Na półsyntetyku 10W40 brykał kumpel w GS500 z którym garażowałem i problemów nie zauważono.Normalny dobry olej.Parametry ciekawe i zastanawiające przy cenie.Mnie korci natomiast Liqui Moly 10W50 syntetyk w cenie około 170 zł za 5L używał ktoś tego i może podzielić się spostrzeżeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabix Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Rozmawiałem z kolesiem w Larssonie przed kupnem oleju i do mojego sprzetu zdecydowanie odradzal JMC, niby rozlewany w Hamburgu ale nie polecal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi