kobuz1 Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Witajcie :) Robię kapitalke mojej Pannoni T5 (ta z małymi bębnami, tylnią lampą prostokątną i chromami na baku) i zastanawiam się nad kolorem tapicerki która ma zrobić tapicer :?: Tapicerka ma byc robiona zarówno na siedzeniu motocykla jak i wózka bocznego...Wiem że w moim wózku była tapicerka koloru czerwonego..a na siedzeniu motocykla miałem oryginalnie siedzenie całe czarne....Oczywiscie wózek nie jest oryginalnie z tym motocyklem tylko byl kupiony osobno.. Wiec do rzeczy!-potrzebuję żebyście mi powiedzieli jakie znacie oryginalnie kolory siedzen Pannoni T5 jak i wózków.. Bo chcę zrobic w motocyklu tak jak i wózku tapicerkę jednego koloru, tylko wlasnie nie wiem jaki kolor jest w oryginale :?: Aha i jeszcze jedno!-widzialem wózek do Pannoni który był czarny ale boki mial malowane na bialo :? jak myslicie, czy to oryginal :?: Jak cos wiecie i interesuje was ten temat to podzielcie się swoją wiedzą ;) POZDRO :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Oryginalny kolor tapicerki to czerwony, kanapa obszyta białą (kremową) lamówką. Nie twierdzę, że nie było czarnych, ale, przyznam, nie widziałem takiego egzemplarza, co do którego była pewność, że to oryginalne obicie.Ja mam jeszcze kanapę w oryginale i nie ruszam :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarrider Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 jeszcze było tak że czerwone do góry i po bokach czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 5 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Zakładając ten temat miałem nadzieje że odezwiec się więcej Pannoniowiczów :lol: No ale widze że za dużo was tu chyba nie ma :cry: Moze jednak sie ktoś znajdzie i napisze coś na temat tych kolorów!! I może coś na temat kolorów lakieru i tapicerki wózka bocznego wiecie :?: Jeśli macie jakieś fotki to dawajcie linki na forum, może jeszcze komus oprócz mnie sie przyda :lol: Jeszcze raz bardzo was prosze!! Piszcie coś jeśli wiecie :!: Pozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Ja kilka razy miałem okazję przejechać się Pannonią która miała brązowe poszycie siodła. Malowanie miała napewno orginalne czarne z czerwonymi szparunkami więc może i siodło można podejżewać o orginalność? Głowy nie dam. Obicie napewno nie było robione w ciągu ostatnich 30 lat. (jak cokolwiek przy tym motorze) Materiał z którego było zrobione to raczej nie była skóra. Coś bardziej plastikopodobnego. Chyba że motor stał gdzieś na dworzu i poszycie tak stwardniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Hej! Posiadam dwa egzemplarze Pann(y)onii. Obie TLF, '59 i '60 rocznik, jeszcze nie ruszane jesli chodzi o remont. Jedna z wozka 2ga bez. Obie maja czerwone siedzenia z białą lamówką. Jesli chodzi o tapicerke w wozku to u mnie jest, (a własciwie była ;) )oryginalna biała. Lakier czarny z czerwonymi szparunkami. Bardzo wdzieczne sztuki, tylko w obu, ktore kupiłem jest rozwalona skrzynia biegow :D Wiecie moze czy rozpadajaca sie skrzynia to typowe dla tych motocykli, czy moze tylko ja mam pecha?? [ Dopisane: 05-03-2006, 18:52 ]I jeszcze jedno. Ten tłok jest na 3ci szlif??:http://www.allegro.pl/item89815862_panonia..._tlok_nowy.html? Bo mam nowy nominalny cylinder i szukam do tego nowego nominalnego tłoka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 6 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Siema siema :D A teraz jaką masz tapicerke w tym wózku? Robiłeś na oryginalny kolorek? Czy moze tak jak fotele w pannoni czyli czerwony?A co do tłoka to mi sie wydaje że to będzie IV szlif bo znalazłem w tabeli największy wymiar tłoka 68,905 Więc ten z Allegro pewno ma taki wymiar ale kolo w zaokrogleniu podał 69mm. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi