Whisky Boy Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Poszukuję informacji na temat zawieszenia trapezowego. Interesują mnie kontakty z producentami, użytkownikami, ew. projekty techniczne itp.Chcę wykonać adaptację pod Hondę Shadow VT 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domell Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 a konkretniej zwykły trapez czy zbajerowany [ Dopisane: 3,03,2006, 10:50 ]jakby co to mam dojscie :buttrock: [ Dopisane: 3,03,2006, 10:51 ]tyle ino musisz sie liczyc z tym ze te przodki tak ładnie nie pracooja :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whisky Boy Opublikowano 5 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Chcę wydłużyć przodek. Mam dwa wyjścia, albo trapez, albo dokrętka. Dokrętka póki co jest łatwiejsza. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domell Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 dokrędka bedzie lepiej działac albo springer na hydraulice ale to jeszcze nie to mozesz dorobic gdzies u tokarza lagi i wpakowac w chrom i wyniesie to taniej niz trapez lub springer poza tym dwa ostatnie przewyzszaja masa olejaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whisky Boy Opublikowano 6 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Pozostaje jeszcze kąt nachylenia głowicy. Skąd wytrzasnąć taką główkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domell Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 NA GŁOWCW NIE PRZEKOSZENIE POLEK O DWA TRZY STOPNIE [ Dopisane: 14 ]BO BĘDĄ ŁOŻYSKA STRZELAC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whisky Boy Opublikowano 7 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Rozumiem, że półki muszę gdzieś dorobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domell Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) w sprawie zawiechów służę pomocą... Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez _siwy_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Stwierdzam że szukasz ciekawych doznań. Jeśli myślisz o klasycznym trapezie z hamulcem ciernym to--------------współczuję. Po to wymyślili hydrauliczny teleskop żeby było po prostu lepiej. Sztywny tył to też frajda. Można też w zimę za konikiem na sankach. Czemu nie. Postęp ma to do siebie że wzbogaca nas. Cofanie się wstecz na wprost miom zdaniem nie ma sensu. Jeśli chcesz pokombinować to postaraj się o jakąś innowację ą będziesz zapamiętanty. (na mojej opinii zaciążyły programy TV o budowie motocykli).Jeśli chcesz podołać wyzwaniu to odremontuj starego klasyka. Moim zdaniem TO JEST TO!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whisky Boy Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 w sprawie zawiechów służę pomocą... Chcę wydłużyć zawiechę. Teleskop odpada, ze względu na długość przedłużenia. Zmiana kąta głowicy oczywiście niezbędna. Niestety nie znam konstrukcji takich zawieszeń ( mocowania, technika pracy itd. ). Nie chcę dorabiać lag ani sztukować dokrętkami. Mam przykładowe foto takiego rozwiązania, ale to za mało.Nie wiem tylko jak to foto tutaj wstawić. Zobaczyłbyś o czym piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapek Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Niestety nie znam konstrukcji takich zawieszeńw takim przypadku nie bawiłbym się za domową produkcję zawiechy tylko kupno gotowej. Teleskop odpada, ze względu na długość przedłużeniaa jaką długość planujesz???pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 proponuje nie przekraczac 1100mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whisky Boy Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 w takim przypadku nie bawiłbym się za domową produkcję zawiechy tylko kupno gotowej.a jaką długość planujesz???pozdrawiam Mając dane techniczne lub co fajniej projekt takiego zawieszenia, nie miałbym większego problemu ze zbudowaniem, niekoniecznie metodą domową. Najgorsze że nie mam dostępu do żadnych materiałów technicznych. Samo przygotowanie części i wykonanie czy złożenie elementów to nie jest filozofia....Przy zmianie kąta głowicy lub przespawaniu ramy planuję max długość 1800 mm :D , licząc od górnej części główki do osi koła. Mając dane techniczne lub co fajniej projekt takiego zawieszenia, nie miałbym większego problemu ze zbudowaniem, niekoniecznie metodą domową. Najgorsze że nie mam dostępu do żadnych materiałów technicznych. Samo przygotowanie części i wykonanie czy złożenie elementów to nie jest filozofia....Przy zmianie kąta głowicy lub przespawaniu ramy planuję max długość 1800 mm :icon_exclaim: , licząc od górnej części główki do osi koła. Oczywiście tak, żeby maszyna stała w poziomie. Widziałem już wynalazki z przedłużkami, bez zmiany kąta-katastrofa! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_siwy_ Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Kolego małe spostowanie nie głowica tylko głowka ramy :D Nie rób zawieszenia o takiej długości bo stracisz sterowność i amortyzacje w przednim kole. Przy skręcaniu koło bedzie ci sie kładło na bok a nie skręcało...Przyślij fote na mail tego zawiecha [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi