vanlexx Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Witam wszystkich junakowców i nie tylkoJestem pierwszy raz na tym forum i jest to mój pierwszy postA moje pytanie dotyczy, jak poprawnie zregenerować stary iskrownik oraz jak najlepiej wyregulować zapłon w junaku na oryginalnym iskrowniku. Jeżeli był gdzieś ten temat poruszany na forum to z góry przepraszam, ale wyszukiwarka znajduje mi tylko 3 posty pod hasłem „junak” nie wiem, czym to jest spowodowane. Za wszystkie wskazówki i pomoc z góry dziękuje Pozdrawiam Vanlexx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 czeeee Sprawa regeneracji iskrownika wcale nie jest taka prosta , bo o ile cewke mozna stosunkowo prosto przewinac w jakims zakladzie to juz aby namagnesowac wirnik trzeba poszukac odpowiedniego zakladu , lub samemu zmajstrowac magneśnice (oczywiscie do regeneracji nadaje sie tylko te wirniki ktore maja prawidlowo osadzone osie - znaczy nie gibają sie ;) ). Prawidlowo namagnesowany wirnik powinien utrzymac co najmniej klucz 30-32 :mrgreen: , bo dopiero takie natezenie pola magnetycznego jest gwarancja mocnej iskry .Co do ustawiania zaplonu to polecam serwisowke , tam jest to opisane dość łopatologicznie :banghead: pozdrawiam herflik ps. http://www.dzikijunak.org/ http://www.junak.riders.pl/ 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanlexx Opublikowano 26 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Dzięki za info i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 W Warszawie jest elektryk motocyklowy który ma sprzęt i maszyny do namagnesowywania wszystkiego co się rozmagnesowało, przewija cewki i ceweczki, naprawia łożyskowanie wirników. Regeneruje iskrowniki wszelkiej maści, prądnice też. Zadzwoń i skonsultuj się, mów że numer masz ode mnie.Bartek Dobrowolski, tel. 601 255 698.Warszawa, ul. Modlińska 217.Robię mu reklamę bo zlecałem tam wiele różnych rzeczy do naprawienia i zawsze było zrobione tip-top.Kulik. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanlexx Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Dzięki serdeczne za info zaraz tam dzwonie i nie zapomne wspomnieć o tobiepozdrówka VanLexx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi