Skocz do zawartości

Kawasaki ER-5

Rekomendowane odpowiedzi

Spadłeś z marsa :P Wiesz są takie " knigi " gdzie o tym pisują :mrgreen: najpierw się czytuje potem się ujezdziuje , panimajesz.

:P

" Im więcej jeżdzę tym mniej czuję się motocyklistą " .

"The Nightrider, that is his name. The Nightrider. Remember him when you look at the night sky".

bujaj się Kodi z takimi postami!

oszczędzaj słowa synku bo nadepczesz sobie na ogon.

ps, apropos :arrow: to się nazywa "brać motocyklowa" NIESAMOWITE .

" Im więcej jeżdzę tym mniej czuję się motocyklistą " .

"The Nightrider, that is his name. The Nightrider. Remember him when you look at the night sky".

• 2 tygodnie później...

Nie będę powielał tematu, gdyż pytam wyłącznie o ten motocykl.

Czy w Waszej ocenie, ER-5 będzie dobrym wyborem dla kogoś, kto _nigdy_ nie jeździł motocyklem? Mój jedyny kontakt z moto nastąpi dopiero na kursie. Czy 50KM mnie nie przerośnie w sensie niespodzianek, uślizgów? Czy 180kg to nie za dużo jak na początek? Da się to opanować? Nie mam sportowych ambicji ;-) Czy to dobry moto na dojazdy do pracy i krótkie wycieczki?

Będę miał okazję (mam nadzieję) dosiadać w czasie kursu również GS 500, więc dowiem się czy daję rade. Wysłucham też opinii instruktora. Jeśli te dwa czynniki nie zagrają - 500ccm odpadnie.

Ale może od razu powinienem sobie darować? Uczucie panowania i rozumienia środka lokomocji przychodzi chyba szybciej niż rzeczywiste panowanie i rozumienie. A bezwzględnie odpada uczenie się na szlifach, dzwonach itp...

Co ogólnie sądzicie o tym moto? Mnie się podoba, bo podobno ma wygodniejszą kanapę niż GS oraz bardziej liniowo niż suzi oddaje moment obrotowy (brak skoków i presji żeby podkręcić).

No i najważniejsze: jak kupić takie moto w dobrym stanie (głównie pytam o cenę, bo rady dotyczące oględzin wyszukałem - zresztą znajdę mam nadzieję kogoś do pomocy).

Będę bardzo wdzięczny za opinie. Jako zupełnie zielony, muszę polegać wyłącznie na Waszej wiedzy.