iron70 Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Witam.Mam pytanie o montaż dodatkowego oświetlenia tzw. light bar w motocyklu. W stacji diagnostycznej powiedzieli mi że jeżeli wszystko jest sprawne to nie ma problemu. Dzwoniłem do drogówki odpowiedz nie można zabierają dowód rejstracyjny. Dzięki Iron. :twisted: : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy369 Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Dzwoniłem do drogówki odpowiedz nie można zabierają dowód rejstracyjny. Że co? 8O Czyli wszystkie Lightbary w motocyklach są do usunięcia?Nie wierzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konik Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Witam. Bzdury! Kiedys mowilo sie, ze sa problemy jesli na lampy zalozysz daszki (podobno moze to byc niebezpieczne). Slyszalem tez o klopotach z amerykanskimi kierunkami ale od 2 lat kumpel na VF750 jezdzi z takimi (pare razy go kontrolowali) i nic!Takze olalbym sprawe z gory :P Pewnie jakisz szczeniak siedzial na dyzurce i glupot Ci naopowiadal.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 o ile pamiętam wypowiedź znajomego, wolno posiadać, natomiast nie można używać. on miał na shadow 750 założone, ale nie podłączone. chodzi o zapis w kodeksie ruchu, że motocykl jest wyposażony z przodu w pojedyncze światło... tak stoi z resztą w warunkach dopuszczenia pojazdów do ruchunatomiast dowolne podejście do tematu w stacjach diagnostycznych i przez kontrolujących zdaje się nie bardzo pozwala dać jednoznaczną odpowiedź: można czy nie. teoretycznie nie, ale widziałem już zarejestrowane czterołapce z amerykańskimi światłami z tyłu...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi