krzychuu_ktm Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 witam, mam LC4 620 i na wolnych obrotach słychać stukanie w dolnej części silnika (chyba od strony sprzęgła). Na trochę wyższych obrotach stukot znika. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym? jak to zdiagnozować, co to może być? Silnik ma kompresję, moc, zero luzu na tłoku, łańcuszek rozrządu ok, nie wiem co jeszcze może wywoływać taki dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 23 Lutego 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Czy stuka słabiej na wciśniętej klamce sprzęgła? A mocniej na zluzowanej?Jeśli tak, to klepie Ci kosz sprzęgłowy.Te typy tak mają, walą, chromoczą, klepoczą, robią hałas i w ogóle są kochane :PPocieszę Cię - niewiele się z tym robi, tak ma być. O ile to kosz oczywiści.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuu_ktm Opublikowano 23 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 hmm, teraz to nie powiem bo nie pamiętam, a sprzęta nie odpale bo partacze zamiast pospawać kapę zrobili gorzej jak było :| czekam za osłoną i dopiero skręcę, wlewam olej i w ogóle ;) a poza tym to nie mogę jeździć bo nie mam przedniej zawiechy... u wymiany uszczelniaczy tylko :P. Mam nadzieje ze to tylko kosz sprzęgłowy:) pozdro [ Dopisane: 23-02-2006, 19:55 ]sory ze w osobnym poście.... ale jest trochę luz na tarczkach sprzęgła (oczywiście na boki między koszem sprzęgłowym) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi