Gość rider41 Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 A zaobserwowałeś przy tym jakiś spadek mocy? Moja etka też z początku obficie dymi, zwłaszcza gdy jest zimno, po zagrzaniu to ustaje i jest to raczej normalny objaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onek Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Czytałem gdzieś, że gdy silnik bierze olej to dymek ulatujący z tłumika jest niebieskawy. Moim zdaniem Tomek ma racje z tym że silnik dymi bo jest nierozgrzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Podłącze się do tematu. U mnie w moto jest tak że ciężko odpala normalnie to odpalal za 2 razem teraz tak za 7 i moto chodzi normlanie przez 30sekund i po lekkim dodaniu gazu poprostu silnik tak jaby zasysal olej i go zalewalo i gwaltownie zaczyna kopcic. Czy to moga byc wywalone simery :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trzyper1 Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 ja chyba też postawie na simery szczegulnie ten lewy a co do olejów to jak spuszczałem ten pułsuntetyk odkrencając śrube od skrzyni zlatywał pełno barwisty zielony olej a gdy odkręciłem tą główną spustowo to miał już inny kolor bardziej zmieszany ,dodatkowo był bardzo żadki nawet jak na pułsyntetyka :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekJ Opublikowano 3 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 To by wskazywało na to, że został rozrzedzony paliwem. A mogło się przedostać ze skrzyni korbowej, czyli jak piszą koledzy, simmering poszedł się ....kochać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien162 Opublikowano 3 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 ja mialem tak samo w swojej etce kopcila strasznie ale do tej pory nie wiem czemu tak bylo mimo ze wymienilem simeringi i nie ciagnela oleju na wal :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi