Skocz do zawartości

JAKIEGO KUPIĆ ŚCIGA doradzcie :]

Rekomendowane odpowiedzi

jesli chcesz wydac 12tys. na moto to osobiscie polecam gsxf750. kolezanka kupila ostatnio wlasnie gsxf750 z 1999r za 11tys. naprawde zadbany i ladny sprzet z malym przebiegiem :mrgreen:  

sory, ale skąd jesteś? i skąd koleżanka? podkarpacie? a niekupiła czasem tego gsxfa w brzozowie?

Mam prośbe do ścigantów pomużcie mi wybrać moto a dokladnie jakiegoś sportowego scigacza.Juz mowie konkrety:

Po wakacjach bede mail na wydanie ok 12 tys zł i chcialbym sobie kupic Golfa III i za reszte moto czyli na motor mam zamiar przeznaczyc ok od 4 do 8 tys (ewentualnie cos wiecej to kupie gorszy samochód).

Na poczatku chcialem jakies 125 albo 250 ale po rozmowie z kuzynem stwierdzam ze to mi sie szybko znudzi i cche cos czy troche pojezdze i planuje kupic 500tke albo 600tke (ewentualnie cos ciut wiekszego) od roku mniej wiecej 92 do 98 (na nowsze to raczej mnie nie bedzie stac).

Myśalałm o Hondzie CBR 500 ale cos malo tego na allegro, teraz zastanawiam sie nad Suzuki GSX-R 600.

ZAWSZE MARZYŁEM O KAWASAKI NINJA (ZXR) ale nie wiem czy bedzie mie stac teraz widze ze chyba tak mazy mi sie ZX12R ale to za duze (narazie) i za drogie tak samo ZX9R ale ZX6R czemu nie??Myślicie ze jestem w stanie to zakupic????Ogulnie chcialbym moto zakupic w Niemczech wzglednie gdzies indziej.

CZekam na Wasze opinie.

Kilka uwag już przeczytałeś od forumowiczów jednak ja z inna propozycją, bo sam jestem młody i podejrzewam, ze w końcu kupisz motocykl. Jeżeli masz jakiegoś znajomego niech cie przewiezie na jakiejś 600 i zobaczysz czym się różni to od MZ. Poszukaj na forum informacji o wypadkach i ogłądnij filmiki w necie odnośnie wypadków i zobaczysz, ze w dużej cześci są one spowodowane brakiem doświadczenia motocyklistów. Sam miałem jeden na skuterze i wiem, że mogło być ze mna różnie.

Napisałeś o tym, że lubisz odkręcać ok, tylko ja pytam gdzie i na czym? Stan polskich dróg jest katastrofalny i jakbyś tak odkręcił na koleinie to zdążyliby tylko krzyż postawić...

Kwestia ubioru jest kluczowa, a ty ją potraktowałeś jak hm... zbędny luksus. Człowieku to nie chodzi o to żeby uchronić cię przed konsekwencjami wypadku, a zwykłej jazdy. Zapytaj się motocyklistów, którzy jeżdzili w latach 60,70 i 80 -tych ile są w stanie zrobić przysiadów? :?

Na końcu refleksja, mam niewiele ponad 15 tys. przejechane na jednosladach i nadal się ucze, ale co roku widuje jeżdzców w twoim wieku i ze zgrozą przyglądam się ich wyczyna... każdy potrafi jechać szybko, ale w jeżdzając np. w terenie górskim trzeba miec umiejętności. Wystarczy zebyś raz pojechał w Sudety, zobaczysz jakie mogą być konsekwencję braku doświadczenia.

Co do sprzętu to polecam coś od 400-500 na drugi motocykl, bo jak napisałem już w innym poście: "przynajmniej twoja luba bedzie cie miała w jednym kawałku".

Pozdrawiam i nie bądz naiwny nie kupuj czegoś co cię zabije...