solomx Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 mam taki problem.moje kolanka wydechowe są strasznie zawalone nagarem mają tylko gdzieś 2cm prześwitu.jest jakiś sposób zeby je oczyścić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shalashaska Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Rozumiem że wewnątrz.Polecam pospolitego kreta.Kupisz go wszędzie. Cytuj Forum Volvo V40 S40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solomx Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 ok ale jak to wygląda..bo słyszałem ze są jakieś płyny. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Idziesz do sklepu przemysłowego i prosisz o kreta do rur. Ja kolanka czyszcze gróbym drutem. Kretem to tłumik a kolanka możesz byle czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Można wypaliś ale wtedy zrobią się niebieske. Zalać roztworem kreta lub sody kaustycznej (uwaga żrące) a póżniej wyczyścić szczotką drucianą ( taką na pręcie np. do czyszczenia pieców CO ) , ja tak robiłem i nie narzekam na efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazda82 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Ja przepalałem gazem . butla gazowa wąz gumowy -> miedziana rurka cienka i długa sklepana na koncu. Jka przepalisz to kupa dymu i smrodu bedzie ale nagar sie wykruszi i wypali. co jakis czas podczas wypalania wysyp nagar z rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yohnson Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 sodą kaustyczna jest dobrze tyko musisz bardzo dokładnie wypłukac bo moze ci wyrzec kolanko i bedziesz miał sitko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi