thefex Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 hejmam zamiar kupic motor sprowadzony z niemiec.z dokumentow jest tylko abmeldung (zielona karta) i brief..co z umowa K-S ? napisac ja od postaw samemu i podpisac sie za niemca?czy probowac sie skontaktowac z niemcem i poprosic go o podpisanie papieru? jak wy to robicie? czy musze miec jakis kwit mowiacy o tym, ze motor przekroczyl granice niemiecko-polska? innymi slowy:czy BRIEF, ABMELDUNG i UMOWA K-S wystarcza? czy ktos moglby mi podac wzor umowy K-S ktora bedzie sie nadawala? to musi byc umowa po polsku czy po niemiecku? za info thx Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Hej, mam prawie, ze identyczną sytuację. Niemcy mają o tyle inne przepisy, że tam kto ma brief ten jest właścicielem, a umowy byc nie musi, czasami pisza po prostu rachunek. Ja bym proponowal znaleźć 2 jezyczną umowe, kiedyś taką skądś ściągnąłem i napisać na ostatniego właściciela. Dokładne dane sa w briefie i w razie czego w abmeldungu. pozdrawiam Filip Tu masz link do takiej umowy http://www.biurotlumaczy.pl/pliki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Witam!A jak powinna wyglądać umowa na motocykl który ma właściciela i współwłaściciela? Chodzi mi oczywiście o dane osobowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Piszę się 2 umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 czy taka umowa niemiecko-polska musi byc jeszcze tlumaczona u tlumacza bieglego/przysieglego? Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Nie ma takiej potrzeby. Wlasnie dlatego jest 2 jezyczna aby zaoszczedzić nam te 30 zł za tlumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Piszę się 2 umowy. Dwie umowy? Na jeden motocykl? Hmm coś mi to dziwnie wygląda :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Nie prościej byłoby podwoić rubryke "sprzedający" i dać dwa miejsca na podpis sprzedającego? Albo wpisać "Hauptinhaber" (głowny właściciel) i "Mitinhaber" (wspołwlasciciel)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Nie prościej byłoby podwoić rubryke "sprzedający" i dać dwa miejsca na podpis sprzedającego? No napewno prościej jeśli tak oczywiście można i nikt się nie będzie o to burzył.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi