Gość zygi12 Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 K..wa, jak czlowiek czyta takie bzdury to mu dzemy w piwnicy gnija !!!Najpierw niebezpieczenstwo wlania syntetyka do Imprezy, gdzie jest to olej dedykowany do tego samochodu, a potem wlewanie zuzytego oleju do filtra przy wymianie na nowy.Ludzie opanujcie sie troche, bo chociaz klawiatura wszystko wytrzyma, to czytac hadko !Madee, to nie pierwszy raz w amerykanskiej telewizji pieprza jak potluczeni, mnie osobiscie palec nie boli zeby wetknac go do butelki z nowym olejem i posmarowac uszczelke filtra. Olej zuzyty zawsze bedzie mial minimalne drobinki brudu, metalu i oczywiscie jego zdolnosc smarna bedzie o wiele nizsza niz nowego.Marco, czy Rafal gdziezescie widzieli jakies szlamy czy brudy w silniku chodzacym na wspolczesnym oleju, rozbieraliscie jakis silnik ostatnio ???Ja na jesieni rozbieralem swego BSA, i on byl troche brudny bo duren P.O. uzywal jakiegos mineralnego syfu W50 za dolara / litr z Walmart, nie wymienial go przez ostatnie 3 lata i poza tym jezdzil bez filtra oleju - w silniku 40 letnim nie bylo filtra we wspolczesnym tego slowa znaczeniu i trzeba go sobie samemu zainstalowac.Wszystkie silniki japonii robione przeze mnie w ciagu ostatnich 20 lat byly czyste w srodku, mimo ze duza czesc jezdzila na mineralach. Ilosc dodatkow myjacych w olejach jest prawie taka sama, nie ma znaczenia syntetyk czy mineral, i silnik wlasciwie obslugiwany jest zawsze w srodku czysty. Brudne silniki to silniki zaniedbane przez wlascicieli.I to wszystko trzeba przeczytac przy okazji banalnego watku o wlasnorecznej wymianie oleju. Czego to ludzie nie wymysla. Nie toleruje przeklinania na moim forum, jeszcze raz i bedzie 10% ostrze. :buttrock: Adam M.PS. NAJGORSZY SYNTETYK JEST LEPSZY OD NAJLEPSZEGO MINERALA, CZY POLSYNTETYKA - musze zalatwic ze Shrekiem, zeby powiesil to haslo na wejsciu do Mechaniki Ogolnej. K..wa, jak czlowiek czyta takie bzdury to mu dzemy w piwnicy gnija !!!Najpierw niebezpieczenstwo wlania syntetyka do Imprezy, gdzie jest to olej dedykowany do tego samochodu, a potem wlewanie zuzytego oleju do filtra przy wymianie na nowy.Ludzie opanujcie sie troche, bo chociaz klawiatura wszystko wytrzyma, to czytac hadko !Madee, to nie pierwszy raz w amerykanskiej telewizji pieprza jak potluczeni, mnie osobiscie palec nie boli zeby wetknac go do butelki z nowym olejem i posmarowac uszczelke filtra. Olej zuzyty zawsze bedzie mial minimalne drobinki brudu, metalu i oczywiscie jego zdolnosc smarna bedzie o wiele nizsza niz nowego.Marco, czy Rafal gdziezescie widzieli jakies szlamy czy brudy w silniku chodzacym na wspolczesnym oleju, rozbieraliscie jakis silnik ostatnio ???Ja na jesieni rozbieralem swego BSA, i on byl troche brudny bo duren P.O. uzywal jakiegos mineralnego syfu W50 za dolara / litr z Walmart, nie wymienial go przez ostatnie 3 lata i poza tym jezdzil bez filtra oleju - w silniku 40 letnim nie bylo filtra we wspolczesnym tego slowa znaczeniu i trzeba go sobie samemu zainstalowac.Wszystkie silniki japonii robione przeze mnie w ciagu ostatnich 20 lat byly czyste w srodku, mimo ze duza czesc jezdzila na mineralach. Ilosc dodatkow myjacych w olejach jest prawie taka sama, nie ma znaczenia syntetyk czy mineral, i silnik wlasciwie obslugiwany jest zawsze w srodku czysty. Brudne silniki to silniki zaniedbane przez wlascicieli.I to wszystko trzeba przeczytac przy okazji banalnego watku o wlasnorecznej wymianie oleju. Czego to ludzie nie wymysla. Adam M.PS. NAJGORSZY SYNTETYK JEST LEPSZY OD NAJLEPSZEGO MINERALA, CZY POLSYNTETYKA - musze zalatwic ze Shrekiem, zeby powiesil to haslo na wejsciu do Mechaniki Ogolnej.Nie toleruje przeklinania na moim forum, jeszcze raz i bedzie 10% ostrze :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyYZF Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 no torzszke dużo cie skasował za wymiane oleju!!! Zwykle kasuje sie jakieś 20 zł, przynajmniej ja tak kasuje!! A co do materiałów to cena całkiem wporządku. Niektórzy wymieniają olej i płaca zasam filtr 400 zł i olej 2 razy tyle :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Zygi12 milo mi ze cytujesz moj post sprzed 2 lat, ale po pierwsze nie musisz tego robic 2x, a po drugie zdanie o nie tolerowaniu przeklenstw napisal Asmodan, ktory wtedy nie byl jeszcze moderatorem, wiec nie mogl mi dac tych nieszczesnych 10% :wink:Moja tolerancja na przeklenstwa jest wieksza i nie robie problemu jak jakies pojawi sie w poscie, natomiast wycialbym post z przeklenstwem w kazdym, czy co drugim zdaniu - taki wlasnie do ktorego odniosla sie uwaga Asmodana.Calkowicie sluszna moim zdaniem. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zygi12 Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 zrobiło sie dwa razy przez nieuwage :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi