Skocz do zawartości

Pompa hamulcowa z innego moto do MZ

MariuszN
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

a ile taka przejsciowka kosztuje?? moze kosztowac??

Pamiętaj że nie zawsze musisz kupować tak zwanego orginału.

Podam przykład:

-przewód elastyczny do przedniego hamulca w fordzie areostarze pasuje od poloneza ;) ,masz kilka stówek w kieszeni :)

-uszczelka miski olejowej do skody felicji 1.9D pasuje od poloneza 1.9D :)

Szukaj a znajdziesz.Najważniejszy jest ten element który nachodzi na tą sróbkę z podkładkami miedzianymi.Jak wiesz przewód sztywny zazwyczaj jest wykonany z miedzi,więc jesteśmy w domu ;) ,możesz lutować.Taka końcówka występuje w wielu zaciskach samochodowych(przewód elastyczny).

Tu masz 910978407gu.jpg znalazłem pierwszy lepszy.

Narazie kup ta pompe i zobaczysz ze spasuje orginalny przewod. Jesli nie to taka przejsciowka to koszt ok 10-20zł

Po za tym mozesz zrobic tak jak pisano wyzej. kupic ta koncowke z oczkiem i jodełką naciagnac weżyk i scisnac opaska... Najpierw kup a potem sie martw :)

[ Dopisane: 16-03-2006, 09:16 ]

Po za tym mozna dorobic taki waz.

Jak pisałem do jednej z firm co sie tym zajmuje to mi odpisali ze dorobienie takiego weza gumiaka (gumowego...) to koszty 80zł.

O ojciec do Wywrotki do pompy od podnosnika dorobił 2 węze za 40zł i ile więkrze tam panuja cisnienia!! i jakiej grubosci waż!

Morał:

W sieci zdzieraja z nas myslac ze jak pisze jakis 17-latek to jest tepy i wyda taka kase... To samo allegro teraz tam te nowe rzeczy kosztuja wiecej niz w niejednym sklepie :| ;)

Z tym allegro masz rację. Zdzierają jak tylko mogą np pułka zegarów do etki 24zł a w agmocie 15zł :lol: nie wiem co sądzić o ludziach którzy to kupują. Ja zakładałem ten temat, pompeczke juz mam, ale jestem w kropce bo w agmocie powiedzieli mi że niestety nie bedzie tych przewodów nowego typu, a gwint w pompce ma inny skok niż te z orignalnego przewodu w ETZ, pochodze trochę po sklepach z artykułami do fiatów ład itp może cos dorwe za kilka złotych co przyda mi się żeby zrobić wreszcie ten przewód

a moze zamiast bawic sie w starą pompke od japońca może zainwestować w ta nową do mz z AGmotu?? ktos ją ma, może coś o niej powie?? ja miałem zamiar zmienić pompkę bo podobno siła hamowania jest dużo większa i można swobodnie regulować siłę hamowania. u mnie na starej pompce trzeba było wcisnąć do oporu to wtedy już coś tam hamowało :twisted: poza tym jak kupię ta nową z agmotu to mam pewnosć ze nic mi nie będzie ciekło i że wszystko bedzie pasowało. czekam na wasze opinie bo koszt przerobienia etki na pompkę od japońca to około 100 zł a jak dobrze pamietam a wgmocie ta pompka kosztuje 170 zł fakt 70 zł wiecej ale wiesz co kupujesz.