Skocz do zawartości

bandit600? zxr400? hornet? czy enduro? który?

Rekomendowane odpowiedzi

Z wymienionych to ZXR 400, nie wiem jak z dostepnoscia czesci, ale to bardzo maly i lekki motocykl, 65 KM, 4,5s do setki w zupelnosci wystarczy... sam sie nad nia zastanawialem bo i gusta i "rozbierznosc" mam podobna do twoich motocyklowych faworytow ale ja nie mialem tyle kasy...udalo mi sie tanio wyrwac z niemiec GSX 600 F na ktorej mialem okazje polatac w niemczech... moze i na GSXFa bys sie skusil choc to juz ciezki sprzet ale mocy nie brakuje (a juz napewno na poczatku) a osiagi ma podobne do ZXR 400 i to olejak czyli niezniszczalny 8) ... i Suze w tej cenie znajdziesz, ale ze starszych modeli czyli do 98 roku bo jajka to brzydale.

Ta suza to moj pierwszy wiekszy motorek po simsonie, w miedzy czasie krotko mialem MZ 250 ale nawet po drogach nia nie jezdzilem tylko katowalem w lesie...Gdybym mial te pieniazki Twoje to ewentualnie jeszcze rozwazyl bym Bandita - silnik ten sam co w GSX 600 F tylko ma 76 KM i lepszy dol...ale wyglad niesmiertelny... zywotny i mocny.

no zxr najbardziej, tylko nie wiem czy 400 czy 750, zawsze chcialem wyscigowke  

[ Dopisane: 11-02-2006, 15:09 ]

mam tez mozliwosc gsx r 750 ale boje sie kurdele  

[ Dopisane: 11-02-2006, 15:23 ]

no i nie wiem, 400najbardziej optymalne ale sie nasluchalem i naczytałem ze nie warto. Czytałem taz ze kup sobie co chcesz o czym marzysz, ale czy mozna sie powstrzymac? czy zdobede doswiadczenie (takie dobre doswiadczenie) czy moze nie zdaze, czy 750 to nie jest za duzo??, choc słyszałem ze 600setki sa bardziej zrywne bo lzejsze, no i nie wiem a enduro to prawie jak rower wyglada, na pewno nie jezdzi jak rower ale tez bym nie wiedzial ze ktm czy dr czy husqvarna czy 400 czy 600 i moze supermoto, czy enduro nadaje sie na asfalt, ale kreca mnie typowe szosowki, najlepiej rasowe scigacze no az ciary mam, choc bandit czy hornet te maja cos w sobie.....pleas help me brother

... jest jeden wybór słuszny dla Ciebie w tej chwili :roll: kup sobie skuter ;) bo po powyższym cytacie widac, że pod deklem nie jest jeszcze zbyt dobrze :lol:

...przepraszam za szczerość ale aż mnie "Ciary przeszły" :) jak widze, że cos o 600 czy 750 wspomniałeś :D

Bandit 600N!

He he widzę ,że prawdziwy fan się znalazł :mrgreen:

Potwierdzam ,że B600 jest w tej cenie do zdobycia.

Patrzac dzisiaj na stan naszych ulic (w Lodzi i okolicach fatalnie - dziury jak leje po bombardowaniu) to tylko enduro.

W tym jest bardzo dużo prawdy...kto wie czy i ja teraz nie wybrałbym takiego sprzeta.

Uzbroić się musisz w cierpliwość. Nie szukaj na łapu capu. Napewno kupisz to co będzie dla Ciebie w sam raz.

Pozdrawiam

:i nie enduro { wygląd rower } P

Nie słuchaj takich rzeczy! Jesli wedle kogoś enduraki mają wyglad roweru to chyba żadnego nie widzieli. Oczywiście setka cross jest trochę jak rower, ale skoro myślisz o szosowym motocyklu albo o enduro, to jasne, że nie chodzi o setę cross.

Ja polecam turystyczne enduro. Szczególnie jak masz tylko 8 tysięcy na motocykl. Za tę kase kupisz w przyzwoitym stanie XT600, DR650, i inne single, w tym Pegaso (fajny motocykl). Nawet z w ducylindrowych znajdzie się Kawa KLE500 za podobne pieniądze.

Turystyczne enduro zwykle nie będzie mocno dobite (nie nadaje się do ostrej jazdy w terenie) i do tego użytkują je raczej ludzie bez ambicji na ruszanie na gumie z każdego skrzyzownia. A z nakedami to już rónie bywa.

No i nauczysz się wielu elementów jazdy, a sam piszesz, że trochę jesteś zielony. Pomyśl też o braku ograniczeń przy wycieczce nad jezioro i lesną drogą. Tam gdzie kolega jedzie z duszą na ramieniu 20 km/h swoją Hondą X4 (ładny i drogi motocykl więc szkoda popsuć na drodze dojazdowej nad jeziorko), tam ja jadę np. 60 km/h swoją XT i nic się nie dzieje.

Kup enduraka, a zawsze będziesz miał czas (jak nazbierasz kasę) żeby kupić sobie mocniejszy sprzęt jak już opanujesz ten podstawowy. I będziesz też wiedział gdze chcesz jeździć i co ci sprawia przyjemnośc, bo na razie to tylko gdybasz.