viperPL Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Hi. Potrzebuję uszczelkę do wydechu BOS, która znajduje się pomiędzy kolektorem a rurą. Jest to element nr 4 na foto: Pozdrawiam i licze na pomoc :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_chris Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 jak ja zmieniałem u siebie końcówkę wydechu to wywalałem taką "uszczelkę", nie wiem co to był dokładnie za materiał ale przypominał grubszą tekturę (taką jak z teczek na akta) :buttrock: :( , może coś takiego zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 U mnie (mam nadzieje ze to oryginał) występuje to w postaci plecionki z drutu obklejonej tasmą - prawdopodobnie aluminiową z obu stron. Znając życie to pewnie tego nie dostanę lub będzie kosztowało 100 pln :( Patent to ostateczność :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_chris Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 hehe no ja na pewno nie miałem żadnej plecionki, bo uszczelkę zdrapałem z rury (trochę się przykleiła ze starości) a końcówka, na którą wymieniłem oryginalny komin weszła bez podkładki. jeżeli masz dać 10 zł to może jeszcze warto, ale 100 to już lepiej na benę wydać :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek.o Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Ja miałem oryginalną tylko miała za małą średnicę zewnętrzną.Sprawa prosta Folia aluminiowa taka z kwiaciarni, tylko musi być gruba.I będzie ok. Nie stopi się nie wypali - no może po latach.A oryginalnej takiej uszczelki raczej nie dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczes Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 a ja szukam elementu nr 8 - spreżynka - gdzie w okolicach wawy tego szukac lub jakis patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek.o Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 a ja szukam elementu nr 8 - spreżynka - gdzie w okolicach wawy tego szukac lub jakis patentNapisz jaką długość musi mieć sprężyna.(proponuję na mail)Może mam taką w domu.Nie będzie to oryginał, ale dobrze pasują sprężyny od szczęk samochodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 a ja szukam elementu nr 8 - spreżynkaU Grandysów w Łodzi mają oryginalne sprzężyny Akrapovica, wyślą za pobraniem. Koszt to kilkanaście pln/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi