Skocz do zawartości

Cylinder do Simsona

Rekomendowane odpowiedzi

Mój simson na początku leciał 80 km/h bez większego problemu, ale potem jak zaczeły się dziać te różne żeczy z cylindrem i tłokiem to był już koniec szybkiej jazdy.

Na allegro pojawiły się nowe cylindry 60ccm do simsona jakiejś firmy Mausner podobno niemieckiej.

Co o tym sądzicie ??

sadze, ze wiem napewno ze malo ktory seryjny simson pojedzie 80km/h !!

a nawet jak ma cylinder 60ccm to sam cylinder nie zmienia predkosci max zeby jechal szybciej trezba zebatki zmienic ! a jak mial bym kupowac 60ccm wolalbym dozbierac i zrobic 70ccm, a cylinder kupisz bezproblemu w sklepie w wawie ,niewiem dokladnie gdzie ale napewno jest, w krk jest sklep to maja wszystko,a jak kupujesz w sklepie zawsze mozna zareklamowac

www.jem-zdrowo.com.pl

Mój simson ma zmienioną przednią zębatke na 17, cylinder 60ccm i wypełniacze w wale. Jak cylinder był jeszcze dobry to jechałem nim 80 km/h, ale teraz jest do kitu.

Mam w wawie pare sklepów z częśćmi do różnych motorów, ale te cylindry które oni sprzedają są chyba wyrobu rzemieślniczego, z chropowatymi kanałami płuczącymi i nie wiem czy taki rzemieślniczy cylinder będzie dobrze się sprawował. Chociarz z tych właśnie sklepów mam cylindry w romecie i komarze i chodzą świetnie, ale simson to już inny motor.

Na allegro koleś ma cylindry Polskiej firmy tuningowej Cross Impex. Są one podobno z lepszego materiału wzmacniane tuleje, powiększone kanały i wypolerowane.

Cena jest prawie taka sama jak u mnie w sklepie więc jeśli nie znajde czegoś potwierdzonego i dobrego to chyba wezme te z allegro.

Tak jak mówiłem wcześniej, podobno firma Cross Impex robi dobre cylindry do simsonów. Ale że sam poszukuje cylindra 60 ccm, więc moge się tylko opierać się na opinii innych którzy nie narzekają, ale też nie są na tyle obeznani i być może nie znają się za bardzo na jakości cylindrów i nie umieją powiedzieć nic więcej prócz tego że wszystko jest ok.

Chciałbym poznać opinię ludzi którzy znają się na rzeczy by móc kupić produkt który będzie bardzo dobrej jakości, z którym nie będzie się działo nic złego. Bo nie sztuka jest wydać kase na jakiś szmelc który będę musiał wyrzucić i znowu będę w punkcie wyjścia.

Wiem że niemiecka firma RZT robi dobrej jakości części, ale ceny są po prostu przerażające.

Właśnie dlatego szukam czegoś równie dobrego albo nawet lepszego, ale tańszego.

Co do twojego pytanie to podobno bardzo dobrą firmą robiącą cylindry do simsonów jest Almot. Produkty tej firmy można kupić na www.kemot.pl