Gość Wojtas Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Masz problem ze swoją Jafką - pisz postaram się pomóc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Pisać sie naucz to pogadamy 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QvEEr Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Wojtas a ty co taki mechanik? Ksiązke zakupiles pt." Naprawa Jafki" jak tako masz to moze powinienes wejsc na forum swiat maszyn do szycia,czy swiat odkurzaczy bo moze tam pisze o jakiejs innej rzeczy a nie motorower :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_102 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Ale wy buraki jesteście...... Wojtas chce pomagać,a wy se z niego jaja robicie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QvEEr Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Nie buraki ale jafka to nie jawka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 No masz racje Kuba! Wiara nawet już kompletnie straciła poczucie humoru !! Widziałem dużo postów na temet problemów z tym sprzętem, więc pomyślałem - pomogę im! Sam miałem Jawkę (piszę Jawkę żeby ci uczeni specjaliści się nie doczepiali) :) i wiem że trudno ją naprawiać szczególnie początkującym, wiem po sobie :D No i nie wiem dlaczego tu takie zamieszanie. Jafka jest Jafka hehe 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QvEEr Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Toć żartujem a tu juz na serio wszyscy 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Nie bądź taka dupa. Tylko żartowałem, ale te błędy to mógłbyś poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Spoko wiem że żartowałeś bo ja też żartowałem z tą Jafką :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu2003 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Widzę,że zamiast porad zrobiliście sobie forum humoru i jafek :lol: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Ja mam problem co ze sprężyną od kopniaka naciągnąć ja (przzy składaniu silnika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Wloz do lewego kartera wszystkie wałki z trybami tylko zeby ci nic nie zostalo, pamietaj o uszczelce :) Wloz tez walek z polksiezycem, zahacz ta sprezyne, jak to zrobisz, naloz drugi karter, ale nie do konca, tylko naloz, teraz przydalby sie jakis qmpel do pomocy. Trzeba prowizorycznie chociaz zalozyc kopke, krecic kopka tak aby zostal wykonany obrot i jednoczesnie zeby sprezyna sie naciagnela, teraz twoj qumpel powinien docisnac karter, uwazajac przy tym zeby wszystkie walki weszly na swoje miejsce. Jak bedzie juz zalozony drugi karter mozesz puscic kopke, ktora naciagales sprezyne, polksiezyc zaprze sie o zalozony prawy karter. Skrec pare srob i sprawdz czy starter dziala prawidlowo. Starter w tym silniku to najgorszy punkt POWODZENIA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2003 No w jawce 50 kopniak to najgorszy bubel, niedosc ze sie go kopie to przodu (bez sensu) to jeszcze czesto sie psuje, troche nie przemysleli tego konstruktorzy, zeby sie do niego dostac na dodatek trzeba rozpolawiac silnik. Losiu powodzenia w skladaniu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PituŚ Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Wojtas słuchaj widziałeś moze jakieś przerobione Jawki na Krosa albo na Chopery albo wogole jakoś zmienione?Jestem ciekaw jak takie sprzety wygladaja po przerobce :?: :idea: Bo moze tez bym coś zmienił, wysłucham tez pomysło innych 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Widziałem ;) Jawke pancernika przerobioną na styl cross. Miała przednie widełki od ogara, amortyzatory tez wyższe (chyba ogar) Wszystkie osłony wyrzucone, małe owalne siodełko na baku rodem z komara, przedni błotnik ucięty i wstawiony do tyłu. Silnik oryginalny. Fajnie to wyglądało A co do Choppera to niezły pomysł, proponuję ciąć ramę przy główce, wstawić dłuższe widełki, obniżyć ją pare modyfikacji i może wyjdzie z tego drag :) Miałem plany przerobić moją na cross ale na planach się skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi