razorbl Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2003 czy można zdjąć łańcuszek rozrządu bez rozkuwania go? A jeśli tak to jak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Medyna Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2003 czy można zdjąć łańcuszek rozrządu bez rozkuwania go? A jeśli tak to jak ?? *** Wystarczy po prostu rozebrac silnik, rozpolowic kartery, wyjac wal i sciagnac lancuszek z walu:)))Rozkuwanie to ta prostsza i tansza metoda. Trzeba miec tylko przyrzad do porzadnego zakucia nowego lancuszka - mlotek i klapcazki nie zdaja egzaminu:))). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorbl Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Shit ! Zapomniałem dodać, że chodzi mi tylko o zdjęcie wałków rozrządu, a więc chciałem zdjąć łancuszek u gory a na wale żeby został.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Medyna Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Shit ! Zapomniałem dodać, że chodzi mi tylko o zdjęcie wałków rozrządu, a więc chciałem zdjąć łancuszek u gory a na wale żeby został.... *** Musisz wyjac napinacz, wowczas luz na lancuszku bedzie wystarczajacy by zdjac go z zebatek, lub mozesz odkrecic zebatki z walkow oprocz tego. Dalej odkrecasz walki i wyjmujesz. Mam nadzieje ze masz pojecie jak ustawic rozrzad po wyjeciu walkow, lub masz serwisowke z opisem tego. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorbl Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Shit ! Zapomniałem dodać, że chodzi mi tylko o zdjęcie wałków rozrządu, a więc chciałem zdjąć łancuszek u gory a na wale żeby został.... *** Musisz wyjac napinacz, wowczas luz na lancuszku bedzie wystarczajacy by zdjac go z zebatek, lub mozesz odkrecic zebatki z walkow oprocz tego. Dalej odkrecasz walki i wyjmujesz. Mam nadzieje ze masz pojecie jak ustawic rozrzad po wyjeciu walkow, lub masz serwisowke z opisem tego. Adam M. Ok. Dzieki. Tam na wałkach są strzałki dzieki, ktorym bede wiedzial w jakiej pozycji je zalozyc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Czesc! Na wszelki wypadek wez troche farby i zaznacz i na lancuszku i na kolach. pozatym nie krec walem i pamietaj o walkach. Mysle ze dasz sobie rade . Pozdrawiam.Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi